Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Ψήφισμα συμπαράστασης

                                                                                                                                         04/12/2015
              ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΒΟ
                                   ΣΤΑΥΡΟ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΣΙΤΕΛΑ 

Ο Σύλλογος   Κερατσινίου Περαμάτος 'Ν.Πλουμπίδης' εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) Σταύρο Ναθαναήλ και του Κώστα Σιτέλα που διώκονται από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και το Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ με μήνυση που κατέθεσαν εναντίον τους.
Η μήνυση κατατέθηκε επειδή η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής Παράταξης «Πρωτοβουλία για την ενότητα εργαζομένων ΕΛΒΟ» που διανεμήθηκε στο χώρο του εργοστασίου και καλούσε στην κινητοποίηση για την Γενική Απεργία της 27 Νοέμβρη 2014 ασκούσε κριτική στα μέλη της ηγεσίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Ενώ η ΕΛΒΟ διαλύεται και το εργοστάσιο της κινδυνεύει με λουκέτο από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου και ο πρόεδρος του ΕΚΘ επιλέγουν να στραφούν ενάντια στην στοιχειώδη συνδικαλιστική ελευθερία έκφρασης πολιτικής γνώμης, μηνύουν και να απειλούν με οικονομική εξόντωση εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στο κλείσιμο ενός ακόμα εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη.
Ο χώρος επίλυσης των διαφορών στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι τα δικαστήρια αλλά  οι συνελεύσεις και το κίνημα, εκεί που οι εργαζόμενοι συζητούν, αποφασίζουν και οργανώνουν τη δράση τους. Μέλημα των συνδικαλιστικών ηγεσιών θα πρέπει να είναι η συσπείρωση των εργαζομένων, η ενδυνάμωση των σωματείων, η ενίσχυση του αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν κράτος και εργοδότες. Είναι απαράδεκτο οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να χρησιμοποιούν τακτικές ποινικοποίησης τον συνδικαλιστικό λόγο και δράση. Η υποβολή μήνυσης, σε βάρος δύο αγωνιστών συναδέλφων γνωστών για το αγωνιστικό τους ήθος και την έμπρακτη αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει, μας βρίσκει απέναντι.
     ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΤΗΣ ΕΛΒΟ  Σ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΚΑΙ Κ. ΣΙΤΕΛΑ.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.


                              Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


                                                               Για το ΔΣ

                       Πρόεδρος                                                                         Γραμματέας

             Κυριακή Νικολάου                                                                 Βασίλης Βατίστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: