Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ



  Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής μας και κυρίως για τις απαράδεκτες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.
   Οι εκπρόσωποι των συλλόγων περιέγραψαν την ποικιλία των τρόπων με τους οποίους η λιτότητα καταστρατηγεί τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας: μη λειτουργία  ή υπολειτουργία τμημάτων, αναστολή λειτουργίας ή υπολειτουργία ολοήμερου προγράμματος, μερική ή ολική στέρηση παράλληλης στήριξης  από μαθητές για τους οποίους οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αναγνωρίσει τη σχετική αναγκαιότητα. Στη συνέχεια κατήγγειλαν την αντιεκπαιδευτική ρητορική που υιοθέτησε ο υπουργός παιδείας, προσπαθώντας να μεταφέρει τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή στις πλάτες των εκπαιδευτικών. Απέδειξαν ότι η ρητορική περί αργόμισθων εκπαιδευτικών δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα των σχολείων μας και ότι η αναζήτηση λύσεων σε τέτοια κατεύθυνση όχι μόνο θα διαιωνίσει τα πραγματικά προβλήματα αλλά θα δημιουργήσει και νέα. Ζήτησαν από το διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά να αναζητήσει τη λύση στους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για τους οποίους το εκπαιδευτικό κίνημα θα συνεχίσει να αγωνίζεται.      Τέλος οι εκπρόσωποι των συλλόγων έθεσαν το ζήτημα των αλλαγών στην οργανικότητα των σχολείων και ζήτησαν από τον διευθυντή να μην προχωρήσει σε προτάσεις υποβιβασμού που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο.

Από την πλευρά του ο διευθυντής εκπαίδευσης αναγνώρισε τα προβλήματα που παρουσίασαν οι σύλλογοι μας και αποδέχθηκε ότι αποκλειστικός τρόπος αντιμετώπισης τους είναι οι προσλήψεις του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού. Δεσμεύτηκε επίσης ότι δεν θα προτείνει κανένα υποβιβασμό σχολικής μονάδας και ότι δεν θα αναζητήσει στις ελάχιστες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας απάντηση στο πρόβλημα των κενών.
Οι σύλλογοι μας καλούν όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούν για το δημόσιο σχολείο και να υπερασπιστούν τη δουλειά όλων μας. Η κάλυψη των κενών μας αφορά όλους. Κάθε δημόσιο σχολείο που υπολειτουργεί  υποβαθμίζει τη δουλειά όλων μας.
Συμμετέχουμε αγωνιστικά στη
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε  την Τετάρτη, 17-2-2016, 13.30
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σύλλογοι  εκπαιδευτικών ΠΕ Πειραιά «Η Πρόοδος», Κερατσινίου Περάματος «Ν. Πλουμπίδης»,  «Ρήγας Φεραίος», «Νίκαιας-Πειραιά» , «Σαλαμίνας»



Δεν υπάρχουν σχόλια: