Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 στις 14.30

spe-ploumpidis.blogspot .com                       12/02/2016

Συναδέλφισσα συνάδελφε
    Ο σύλλογος Κερατσινίου- Περάματος 'Ν Πλουμπίδης' καλεί τις/τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας και τους γονείς των μαθητριών/ων μας  στην παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠ την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 14.30 με θέμα την κατάργηση της τροπολογίας που καταργεί στην πραγματικότητα  τα τμήματα ένταξης (Τ.Ε).                             
   Με την τροπολογία αυτή αλλάζει εντελώς ο χαρακτήρας και ο προσανατολισμός των τμημάτων ένταξης, αφού αναθέτει στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Τ.Ε, ρόλο part time παράλληλης στήριξης, μειωμένου αριθμού μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα. Καλλιεργεί αντιλήψεις για το ότι η διαφοροποιημένη διδασκαλία αποτελεί την πανάκεια για τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητών. Μειώνει τον εκπαιδευτικό χρόνο και τις στοχευμένες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή που ανήκει στο δυναμικό του τμήματος ένταξης. Αλήθεια ένας περιπλανώμενος σε τάξεις και πιθανόν σε διπλανά σχολεία ειδικός παιδαγωγός του Τ.Ε τι θα πρωτοπρολάβει να κάνει; Πόσα παιδιά μπορεί να βοηθήσει; Πώς θα κάνει επιστημονική, παιδαγωγική και εξατομικευμένη παρέμβαση, με βάση και τις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες τριγυρνώντας σε σχολεία και τάξεις;
  Είναι φανερό πως η τροπολογία αυτή εντάσσεται στη λογική του 3ου μνημονίου για «εξορθολογισμό του κόστους της εκπαίδευσης» και υλοποιεί τις οδηγίες της ΕΕ για την πλήρη διάλυση των σταθερών δομών της ειδικής εκπαίδευσης, προβάλλοντας την πλήρη ένταξη μαθητών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα γενικά σχολεία. Η Κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ξηλώνει την δίκτυο ειδικής αγωγής ξεκινώντας από τα Τμήματα Ένταξης, στοχοποιεί τη μειοψηφία των μαθητών με αναπηρία που καταφέρνουν να επιβιώνουν σε δημόσιες και δωρεάν δομές ειδικής αγωγής και επιδιώκει τη μείωση του κρατικού κόστους για την εκπαίδευσή τους. Το υπουργείο υλοποιεί δεσμεύσεις προηγούμενων κυβερνήσεων με περισσό ζήλο και προετοιμάζει το έδαφος για νέο χορό προγραμμάτων ΕΣΠΑ στο όνομα της συνεκπαίδευσης. Ταυτόχρονα στο όνομα της πλήρους ένταξης και αφού έχει σταθεροποιηθεί το μοίρασμα εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης σε 2,3 ή και 4 μαθητές με αναπηρία τα προηγούμενα χρόνια, σε συνδυασμό με την είσοδο των κουπονιών στην εκπαίδευση προετοιμάζεται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση πλευρών της εκπαίδευσης, μεταφέροντας το κόστος στις οικογένειες των μαθητών.
  Η Κυβέρνηση, ενώ υπάρχουν χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν στην ειδική αγωγή, κλείνει με τροπολογία, που επιχειρεί να περάσει με συνοπτικές διαδικασίες, τα Τμήματα Ένταξης όταν και αυτά που λειτουργούν δεν επαρκούν. Όταν υπάρχουν σχολεία χωρίς κανένα ΤΕ. Σε μια χρονιά μάλιστα, που χιλιάδες αιτήματα για παράλληλη στήριξη δεν καλύφτηκαν.
                      Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθεί η απαράδεκτη τροπολογία!!
                                  Άμεση ίδρυση και επέκταση των Τμημάτων Ένταξης.
      Κάλυψη όλων  των αναγκών των μαθητών  σε παράλληλη στήριξη από το Κράτος.
                    

Τη στελέχωση των ΤΕ που είναι ακόμα χωρίς εκπαιδευτικούς
Μαζικοί, διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να καλυφθούν όλα τα κενά και να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία.
Να στελεχωθουν όλες οι δομές ειδικής αγωγής τώρα


                  ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
                              ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ     
                      Τετάρτη  16 Μαρτίου 2016 στις 14.30



Δεν υπάρχουν σχόλια: