Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!


Σάββατο 7/5, Σύνταγμα, 18.00
Ø Κυριακή 8/5, 10.00 π.μ., Ερμού-Σύνταγμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές
Ø και ολοήμερες απεργιακές δράσεις με κατάληξη στο Σύνταγμα 18.00,(η ψήφιση είναι Κυριακή βράδυ)     Με εξαιρετικά προκλητικό τρόπο η μαύρη ορχήστρα που ψήφισε το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), με ενορχηστρωτή την Κυβέρνηση και μαέστρους την ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο, αποκαλύπτονται κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Τα νέα επαίσχυντα μέτρα, καθώς και το "προληπτικό" 4ο μνημόνιο αποδεικνύουν ότι η επέλαση της βαρβαρότητας δεν έχει τέλος!
Στην τελική ευθεία ψήφισης του αντιασφαλιστικού  εκτρώματος μπαίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Με τη νομιμοποίηση των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, την ψήφιση (Αύγουστο)  αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή 62- με 40 χρόνια δουλειάς, της αύξησης των εισφορών υγείας στους ήδη συνταξιούχους, καθώς και τις περικοπές κατά 1,8 δις από τον προϋπολογισμό,  προτείνεται  επιπλέον να εφαρμοστούν από το 2016:Ø  Κατάργηση όλων των Εθνικών Συστημάτων (ασφάλισης, πρόνοιας-υγείας) και ενοποίησή τους σε ένα φορέα με κορμό το ΙΚΑ . Στο όνομα της εφαρμογής ενιαίων κανόνων για όλους τους ασφαλισμένους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιχειρείται η εξίσωση-ισοπέδωση όλων των παροχών σε χαμηλότερα επίπεδα (παροχές υγείας, εφάπαξ).
Ø  Μεγάλες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο των νέων όσο και των ήδη συνταξιούχων, αφού αυτές επαναϋπολογίζονται. Οι νέες συντάξεις θα υπολογίζονται ως άθροισμα της εθνικής σύνταξης, των 288-384 ευρώ (αρχικά) και της ανταποδοτικής σύνταξης, που θα προέρχεται από τις ασφαλιστικές εισφορές. Αυτή όμως θα υπολογίζεται πλέον, με μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης, ενός μειωμένου συντάξιμου μισθού, αφού αυτός θα προκύπτει από το σύνολο του ασφαλιστικού βίου, με διαγραφή (!) του τελευταίου έτους. Αυτό σημαίνει μειώσεις πάνω από 25% σε εργαζόμενους που έχουν ασφαλιστικό βίο 30 – 33 χρόνια και ψίχουλα για τη νέα γενιά των ανέργων και ελαστικά εργαζόμενων. Μέρος της μείωσης των σημερινών συντάξεων, θα δίνεται ως προσωπική διαφορά, μέχρι το 2018.
Ø  Δραστικές μειώσεις μέχρι και σταδιακή εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων, αφού θα εξαρτάται η παροχή τους από τα δημογραφικά δεδομένα (όσο περισσότεροι δικαιούχοι, τόσο μικρότερο το ποσό), τη μετονομασμένη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και θα υπολογίζεται με ποσοστό αναπλήρωσης 0,45% των συντάξιμων αποδοχών για κάθε χρόνο ασφάλισης. Αυτό σημαίνει ότι για να φτάσει κάποιος το προηγούμενο ποσοστό αναπλήρωσης που ήταν 20%, δεδομένου ότι ο συντάξιμος μισθός είναι χαμηλότερος, πρέπει να δουλεύει πάνω από 45 χρόνια! Ταυτόχρονα, αυξάνεται το ποσό της μηνιαίας εισφοράς για την επικουρική ασφάλιση κατά 0,5 για τους ασφαλισμένους.
Πρόκειται για μια αντεργατική αναδιάρθρωση, που  τσακίζει όλους τους εν ενεργεία ασφαλισμένους, τους ήδη συνταξιούχους, μικρομεσαίους, αγρότες, τους ανέργους, τους ελαστικά εργαζόμενους, τη νεολαία. 
Ο αντιασφαλιστικός νόμος στοχεύει στο να ενισχυθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, τα «επενδυτικά» κίνητρα στα ντόπια και ξένα αρπακτικά, στην εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους, στην υποταγή στο δημοσιονομικό σφαγείο της ευρωζώνης. Είναι  o δικός τους δρόμος  για την έξοδο από την κρίση, για να σώσουν τα κέρδη τους μέσα από  την απόλυτη εξαθλίωση των εργαζομένων.
Κατεδαφίζουν το κολοβό, αναδιανεμητικό σύστημα, που είχε τη λογική οι «δυνατοί», δηλαδή οι εργαζόμενοι, να στηρίζουν τους «αδύναμους», παιδιά, γέροντες, αρρώστους.
Το  καπιταλιστικό σύστημα και οι κυβερνήσεις του, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά  και τώρα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού καταβύθισαν τα εργατικά δικαιώματα στη θάλασσα της ανεργίας, της ελαστικής και της μαύρης – απλήρωτης εργασίας και αντέστρεψαν τους ρόλους, μετατρέποντας τη «σύνταξη» σε μέσο επιβίωσης ολόκληρων οικογενειών, τώρα τη λεηλατούν κι αυτή. Διαλύουν ό,τι άφησαν όρθιο από το δημόσιο, ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντας το σε ανταποδοτικό – κεφαλαιοποιητικό.
Δεν τους εμπιστευόμαστε, γιατί: 
Μαζί στηρίζουν το 3ο μνημόνιο. Τα ίδια μέτρα ψήφιζε και η «αντιπολίτευση» όταν ήταν κυβέρνηση.
Τα ίδια ψέματα λένε στο λαό:
Ότι θα βγούμε από τα μνημόνια εφαρμόζοντάς τα!   Ότι κόβουμε συντάξεις για να τις σώσουμε!
Ότι οι κοινοί κανόνες φτώχειας και ισοπέδωσης των δικαιωμάτων μας είναι ισότητα και δικαιοσύνη! Ότι αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία των «θυσιών».
 Απέναντι στη συναίνεσή τους για την καταστροφή μας -Δεν ζητάμε «δικαιοσύνη στην εξαθλίωση». Απαιτούμε να πάρουμε πίσω όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Απαιτούμε πίσω τις ζωές μας.
Όλοι σε θέση μάχης, σε μια μάχη  που το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, να μείνει στα χαρτιά.  Ξεσηκωμός παντού με μαζικά συλλαλητήρια, καταλήψεις και απεργίες.
Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια και οι ρυθμίσεις των μνημονίων.
ü  Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος, τα δις που αρπάχτηκαν διαχρονικά  από τις κυβερνήσεις .
ü Για ένα αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για όλους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις σε μισθούς και  συντάξεις για να ζούμε  με αξιοπρέπεια.
ü Δωρεάν  παροχές υγείας- περίθαλψης για όλους. Πρόνοια με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες.
ü Πλήρης σύνταξη με  30 χρόνια εργασίας ή στο 60ο έτος. Όχι στη διάλυση της επικουρικής ασφάλισης, και τη μείωση του εφάπαξ. Πλήρης ασφάλιση για τους ελαστικά εργαζόμενους και τους ανέργους.
Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους
Μισθός-ασφάλιση-υγεία- πρόνοια-σύνταξη,
με βάση τις ανάγκες μας


ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!


Ø Σάββατο 7/5, Σύνταγμα, 18.00
Ø Κυριακή 8/5, 10.00 π.μ., Ερμού-Σύνταγμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές
Ø και ολοήμερες απεργιακές δράσεις με κατάληξη στο Σύνταγμα 18.00,(η ψήφιση είναι Κυριακή βράδυ)
Δεν υπάρχουν σχόλια: