Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΕ : ΠΕΙΡΑΙΑ 'ΠΡΟΟΔΟΣ', 'ΡΗΓΑΣΦΕΡΑΙΟΣ', ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 'Ν ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ', ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Την Τρίτη 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Πειραιά η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με θέμα:«Προσδιορισμός οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού Π.Ε.» που αφορά στον προσδιορισμό των οργανικών κενών για τους κλάδους εκπ/κών ΠΕ 70, ΠΕ 60. ΠΕ11, ΠΕ06 και ΠΕ16.
  Παρόντα ήταν και τα πέντε μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου: ο Πρόεδρος, οι δυο διορισμένοι από το Υπουργείο και οι δύο αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων εκπαιδευτικών.
  Παρέμβαση πραγματοποίησαν κατά την ώρα της συνεδρίασης, τα Δ.Σ. των Συλλόγων Π.Ε. ΠΥΣΠΕ Πειραιά με τη δυναμική συμμετοχή αριθμού συναδέλφων μονίμων και αναπληρωτών.
  Παρά την αρχική αντίθεση του διευθυντή εκπαίδευσης για την παρουσία μας στη συνεδρίαση, οι Σύλλογοι ανέδειξαν τα θέματα που αφορούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και καθιστούσαν την παρουσία μας επιβεβλημένη.
  Η τοποθέτηση των μελών των Δ.Σ., των αιρετών, καθώς και των μελών των συλλόγων έγινε με βάση τις αποφάσεις των συλλογικών μας συνδικαλιστικών οργάνων(Δ.Σ και Γ.Σ. των Συλλόγων μας αλλά και της 85ηςΓ.Σ. της Δ.Ο.Ε.), όπου έχει εκφραστεί η πλήρης αντίθεση των εκπαιδευτικών στις μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας, στην κατεύθυνση της μη νομιμοποίησης του προσδιορισμού των οργανικών κενών σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο (Υ.Α. και εγκύκλιοι) για τη λειτουργία των σχολείων αλλά με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες σε εκπαιδευτικούς για τη λειτουργία των σχολείων.


  Καλέσαμε τα διορισμένα μέλη να μην προχωρήσουν στην εκτίμηση των κενών με βάση την νέα Υ.Α., γιατί με αυτόν τον τρόπο θα συνεργήσουν στον σφαγιασμό χιλιάδων εκπαιδευτικών αναπληρωτών ανά την Ελλάδα και εκατοντάδων εκπαιδευτικών αναπληρωτών στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά, όπως επίσης στις μετακινήσεις πολλών συναδέλφων μονίμων σε άλλα σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου. Μάλιστα ιδιαίτερα μνεία έγινε στο ότι θα συμβάλουν στην προσπάθεια του Υπουργού παιδείας να «στήσει» έναν ιδιότυπο εμφύλιο ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, μεταθέτοντας στους Συλλόγους Διδασκόντων το πρόβλημα της διαχείρισης και εφαρμογής της Υ.Α. Φίλη.
  Ο διευθυντής εκπαίδευσης Πειραιά και Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ δήλωσε ότι οποιαδήποτε εκτίμηση θα γίνει με την Υ.Α. Φίλη. Μετά την αποχώρηση των συλλόγων, το ΠΥΣΠΕ κατέληξε με πλειοψηφία τουδιευθυντή εκπαίδευσης και των διορισμένων μελών σε εκτίμηση των κενών μεβάση την Υ.Α., ενώ οι δύο αιρετοί απείχαν από την ψηφοφορία, υλοποιώντας τις αποφάσεις του κλάδου ενάντια στη νομιμοποίηση της Υ.Α.. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δοθούν 78 κενά εκπαιδευτικών για μετάθεση, ενώ το σύνολο των οργανικών κενών στις 5 ειδικότητες είναι 250.
  Η απόφαση αυτή στέλνει στον καιάδα εκατοντάδες αναπληρωτές και μετακινεί μόνιμους για συμπλήρωση ωραρίου. Ενώ πέρσι τα κενά ήταν περίπου 600, με βάση αυτήν την απόφαση υπολογίζονται σε ελάχιστες δεκάδες.
  Είναι ξεκάθαρο ότι ο Διευθυντής εκπαίδευσης και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ, θα κινηθούν στην κατεύθυνση της υλοποίησης της Υ.Α. Φίλη και ό,τι αυτή συνεπάγεται. Θα συνεχίσουν την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, στις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ, κατευθύνσεις που διαλύσουν το δωρεάν δημόσιο σχολείο και νηπιαγωγείο.
  Το επόμενο διάστημα, τόσο στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά όσο και στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο, θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Στο πλαίσιο αυτό:

Διαφυλάττουμε την ενότητα των Σ.Δ. και του κλάδου σύμφωνα και με τις αποφάσεις της 85 Γ.Σ. της ΔΟΕ. Αγωνιζόμαστε για την απόσυρση της Υ.Α. Φίλη.

Απαιτούμε:

  • Την απόσυρση/ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης. 
  • Απόσυρση της εγκυκλίου για τις εγγραφές των μαθητών στα ολοήμερα τμήματα
  •  Απόσυρση του άρθρου 35 που θέτει ως προϋπόθεση τον ελάχιστο αριθμό 14 για τη δημιουργία ενός τμήματος νηπ/γείου
  •  Ίδρυση οργανικών θέσεων για όλους τους εκπαιδευτικούς (γενικής και ειδικής αγωγής)
  •  Καμία σκέψη για κατάργηση των ήδη υπαρχουσών οργανικών θέσεω
  •  Καμιά απόλυση αναπληρωτή – Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο και Νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά χωρίς όρους και προϋποθέσειςΔεν υπάρχουν σχόλια: