Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Για τη μνήμη του Π.Φύσσα

          Συναδέλφισσα συναδελφε
         Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν έχουμε καμία αυταπάτη  ότι οι ποινικές διώξεις χρυσαυγιτών σημαίνουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι στο περιθώριο κι ότι η αντιφασιστική δράση μπορεί να καθησυχάζεται. Αντίθετα, η αργοπορία στην εκκίνηση και στην εξέλιξη της δίκης επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα και  την προτεραιότητα για δυναμωμένη, συνεχή, αντιφασιστική δράση.
       Μετά τη δολοφονία του Φύσσα, το χτύπημα στους μετανάστες αλιεργάτες στο Πέραμα, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τη δολοφονία του Σαχζάτ Λούκμαν, τις επιθέσεις σε πολιτικούς χώρους, πολιτικούς εκπροσώπους, ομοφυλόφιλους/ες, τις επιθέσεις σε  καλλιτέχνες, θέατρα, μαθητές και σε μετανάστες/τριες , την ίδρυση εργοδοτικού δουλεμπορικού σωματείου στη ζώνη του Περάματος, εις βάρος των εξαθλιωμένων, την από κοινού επίθεση με τα ΜΑΤ στην πορεία ενάντια στην εργοδοτική δολοφονία των τεσσάρων εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ, ακολουθούν χτύπημα μετανάστών εργαζομένων στον Ασπρόπυργο, εμπρηστική επίθεση σε καταλήψη προσφύγων, 'καταλήψεις για έλληνες', εγκαίνια γραφείου νεοσύστατου φασιστικού κόμματος.
     Φέροντας φιλολαϊκό αντιμνημονιακό μανδύα, εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση, τη φτώχεια, τη ρευστότητα στις πολιτικές γραμμές των κυβερνώντων, δαιμονοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες, προσπαθώντας να στρέψουν για όλα τα κοινωνικά δεινά  το μένος εναντίον τους, επιδιώκοντας τον εξοστρακισμό τους ως μοναδική λύση για τη διογκούμενη ανεργία, βάζοντας υπό την προστασία τους εργοδότες και κεφάλαιο.
   Στην κατευθύνση αυτή  η κυβέρνηση με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας δημιουργεί στρατόπεδα 'φιλοξενίας', εκκενώνει και κατεδαφίζει καταλήψεις προσφύγων, προχωρά σε απελάσεις κι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. Ταυτόχρονα, η ΕΕ με την πολιτική των κλειστών συνόρων,τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την ανηλεή λιτότητα, τον εργασιακό μεσαίωνα και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις δίνουν το έναυσμα για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη των ακροδεξιών πολιτικών κινήσεων, σχημάτων και κομμάτων.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
   Η πάλη ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις διακρίσεις, τον φασισμό είναι πρωταρχικό μας μέλημα και αφορά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
   Αφορά στον αγώνα της υπεράσπισης και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των όλων, των ίσων, των διαφορετικών.
    Η παραμονή της 17ης του Σεπτέμβρη να γίνει ημέρα αντιφασιστικών εκπαιδευτικών δράσεων και συζητήσεων σε κάθε σχολείο του συλλόγου μας.
   Στις 17 Σεπτέμβρη, συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, στις 18.00 στην οδό Παύλου Φύσσα (ύψος Βλαχέρνας).


Δεν υπάρχουν σχόλια: