Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Κάλεσμα σε σύσκεψη

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, αγαπητοί γονείς
Η απουσία μόνιμων διορισμών για 7η συνεχόμενη χρονιά, διογκώνει διαρκώς τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και στον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου.
Οι σαρωτικές αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν να γίνονται διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση μετατρέποντας τη μόρφωση από δημόσιο αγαθό, σε απλή κατάρτιση. Οι συγχωνεύσεις σχολείων, οι αλλαγές στα προγράμματα των μαθημάτων, η εργασιακή ευελιξία, ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών για την παιδεία, σηματοδοτούν πως αντιλαμβάνεται ο ΟΑΣΑ και οι μνημονιακές επιλογές των κυβερνήσεων το δημόσιο σχολείο.
Σε αυτό το τοπίο και με τη βεβαιότητα ότι και η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με ελλείψεις στα σχολεία, καλούμε την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη στις 19.00, στο 1ο Δημ Σχ Κερατσινίου (Ζάππα 22 και Σμύρνης-κοντά στο δημαρχείο Κερατσινίου) σε σύσκεψη τους συλλόγους ΠΕ Πειραιά, την ΕΛΜΕ Πειραιά, τις ενώσεις γονέων, τους συλλόγους γονέων  και κηδεμόνων, ώστε να συντονίσουμε από κοινού τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις.

Προτείνουμε κινητοποίηση στην πλ. Κοραή τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: