Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΟΛΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29, στις 11.00πμ

                                             ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
 Συναδέλφισσα συνάδελφε
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ  και  το κουαρτέτο θέλουν να κλείσουν τα μέτρα  στο πλαίσιο της  β αξιολόγησης ως τις 5/12.  Κυρίαρχα θέματα είναι ο καθορισμός του κατώτατου μισθού και ο τρόπος που θα καθορίζεται,  η αύξηση του αριθμού των ομαδικών  απολύσεων, ο υποκατώτατος μισθός των νέων.
 Για το Δημόσιο απαιτούν μόνιμο σύστημα απολύσεων ως συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με μέσο την αξιολόγηση μεθοδεύουν απολύσεις,  μισθολογική καθήλωση αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον δημοσιονομικό «κόφτη» .
  Ο  Υπ. Παιδείας και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ιδρύματος Λάτση, κ. Γαβρόγλου, συνεχίζει την πολιτική  Φίλη για το δημόσιο σχολείο, που γνωρίζουμε εκπαιδευτικοί, μαθητές  και γονείς, καθιστώντας σαφές πως το τριετές στρατηγικό σχέδιο για την Παιδεία θα αναπυχθεί βάσει των  αντιδραστικών πορισμάτων του “εθνικού διαλόγου” Λιάκου – Γαβρόγλου. Η τοποθέτηση  άλλωστε “..ας μη φοβόμαστε να πούμε τη λέξη αξιολόγηση. Μη φοβόμαστε να πούμε τη λέξη συντεχνία…” είναι κατατοπιστική για τις  διαθέσεις  τους.  Όσο για τα περί 'μη τιμωρητικής αξιολόγησης, όσο αυτός θα είναι υπουργός' γνωρίζουμε  από τους προγενέστερους υπουργικούς θιασώτες της, ότι κανείς δεν είχε ισχυριστεί το αντίθετο.
 Το καθεστώς της αδιοριστίας παγιώνεται και στη θέση της σταθερής και μόνιμης εργασίας μπαίνει κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης. Η φοροληστεία δεν έχει τελειωμό αφού ανάμεσα στα άλλα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει ακόμα περισσότερο το αφορολογητο όριο στα 5000 ευρώ.
 Ταυτόχρονα προετοιμάζουν ομαδικές απολύσεις και «short time work», δηλ. «δουλειά» έως και μια ώρα ημερησίως με αντίτιμο ένα «κουπόνι κοινωνικής στήριξης». Η κυβέρνηση χορηγεί το επίδομα εργασίας στους εργοδότες(!!) για να προσλαμβάνουν απλήρωτο εργατικό δυναμικό.
 Η κυβέρνηση σχεδιάζει  νέο συνδικαλιστικό νόμο που περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική διεκδίκηση. Επαναφέρει το αντιδημοκρατικό μέτρο του lock-out, της εργοδοτικής ανταπεργίας και αντεκδίκησης. Επιπλέον ανοίγει το δρόμο για νέες συνδικαλιστικές διώξεις. Αυτονόητο είναι πως δε θα μένουν απροστάτευτοι οι «Παναγόπουλοι» και κάθε λογής κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Αγωνιζόμαστε  για :
Ø   Μόνιμους μαζικούς διορισμούς.
Ø  Όχι στις απολύσεις και την ελαστική εργασία.
Ø  Όχι στην ευελιξία και την κινητικότητα.
Ø   Μείωση των μαθητών ανά τμήμα.
Ø  Ενιαίο, Δημόσιο, Δωρεάν 12χρονο σχολείο και Δημόσιο Δωρεάν Νηπιαγωγείο με δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση ΟΛΩΝ των παιδιών (νηπίων-προνηπίων)
Ø  Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.
Ø   Όχι στο αντιδραστικό σχέδιο της κυβέρνησης για το δημόσιο σχολείο για λίγους και εκλεκτούς.
Ø   Παιδεία, υγεία και όλα τα κοινωνικά αγαθά δημόσια και δωρεάν για όλους.
   
  Η συμμετοχή  μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24/11 κρίνεται ως η ελάχιστη αναγκαία απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης. Προϋποθέτει δε, αγωνιστική συμπόρευση των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,  ανέργων,  νεολαίας και όλων των θιγόμενων κομματιών της κοινωνίας.

                         ΟΛΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ
                  συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29, στις 11.00πμ  


Δεν υπάρχουν σχόλια: