Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Καλωσορίζουμε στα σχολεία τα παιδιά που διαμένουν στο Σχιστό

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ:
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 'Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ', 
ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, 
Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ  'ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ',
ΝΙΚΑΙΑΣ, 
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ, 
ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Καλωσορίζουμε στα σχολεία τα παιδιά που διαμένουν στο Σχιστό

Το Υπουργείο Παιδείας για πάνω από 5 μήνες στερεί την εκπαίδευση από εκατοντάδες προσφυγόπουλα που βρίσκονται στα κέντρα Σχιστό και Σκαραμαγκά, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Για άλλη μια φορά, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο να λειτουργούν τμήματα εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα –θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, του ιμπεριαλισμού και του πολέμου- εκτός των διδακτικών ωραρίων που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους μαθητές μας. Διαδικασία που απομονώνει τα παιδιά αυτά, στερώντας την κοινωνικοποίησή τους και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, η απομόνωση των μαθητών αυτών προκαλείται από, αλλά και προκαλεί, ξενοφοβικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά στους μαθητές μας, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα.

Εκπαιδευτικοί και γονείς, από την πρώτη στιγμή γυρίσαμε την πλάτη στις φοβικές κι επικίνδυνες φωνές του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του παιδικού απομονωτισμού.

Για το εκπαιδευτικό κίνημα, χρόνια τώρα είναι αυτονόητη η θέση μας για την ομαλή ένταξη των παιδιών αυτών στο σχολικό περιβάλλον, υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των παιδιών ανεξάρτητα από θρησκεία, πατρίδα, χρώμα. 


Στο σχολείο, στη γειτονιά, στην κοινωνία, ο διάλογος των πολιτισμών, είναι αναγκαία πολιτική και πολιτισμική συνθήκη. Είναι η μοναδική ευκαιρία για κατανόηση, επικοινωνία, σύμπλευση, σε μια κοινωνία των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον ερχομό των παιδιών στα σχολεία μας, δάσκαλοι, γονείς μαθητές.
Κάνουμε τα σχολεία μας μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά αλληλεγγύης.

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ, ΤΙΣ /ΤΟΥΣ ΝΕΕΣ/ ΝΕΟΥΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ/ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

15ο Δημ Σχ. Νίκαιας, Ακροπόλεως 77, Νίκαια, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου

5ο Κερατσινίου, Ταϋγέτου 8, Κερατσίνι, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου

Δημ Σχ Ν Ικονίου, Νίκης 61, Πέραμα, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου


Για να διευκολυνθούν οι συναδέλφισσες κι οι συνάδελφοι εκπκοι να συμμετέχουν, κηρύσσουμε την επόμενη βδομάδα, από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, στάσεις εργασίας - δίωρη διευκολυντική στο πρωινό πρόγραμμα, και τρίωρη διευκολυντική στο απογευματινό- για ΟΣΕΣ ημέρες χρειάζεται η παρουσία μας και η στήριξή μας.

Συγκέντρωση στα σχολεία στις 13.00

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΥΕΠ: 


15ο Νίκαιας, 5ο Κερατσινίου, Δημ Σχ Ν. Ικονίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: