Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

spe-ploumpidis.blogspot .com                       27/03/2017
ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ  ΘΑΝΑΣΗ ΚΥΛΑΦΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ
     Στις 29/3/2017 γίνεται δίκη στο εφετείο για τις ποινές που επιβλήθηκαν στον Θανάση Κυλάφη, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής σχολής Αθήνας, για τη συμμετοχή του στη μεγάλη αντιφασιστική πορεία, που έγινε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την Τετάρτη 25/09/2013 από τα Προπύλαια.  Η αντιφασιστική συγκέντρωση καλέστηκε από πλήθος φορέων όπως ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, αλλά και τους φοιτητικούς συλλόγους. Ο Θανάσης Κυλάφης,  συμμετείχε στην πορεία που αποφάσισε και κάλεσε ο φοιτητικός του σύλλογος ενάντια στην  επικίνδυνη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής.
Η πρωτόδικη απόφαση για ποινή φυλάκισης 11 μηνών  με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της χρήσης όπλων, βασίστηκε σε χαλκευμένες μαρτυρίες αστυνομικών στους οποίους δήθεν επιτέθηκε ο Θανάσης, όταν τα ΜΑΤ κτύπησαν με απίστευτη αγριότητα την πορεία και προσπάθησαν να τη διαλύσουν με χρήση χημικών, βίας και ξύλου. Η πορεία είχε φτάσει στη συμβολή Λ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας και κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι αστυνομικοί έκαναν τυφλές συλλήψεις για να δικαιολογήσουν την επίθεση και να προβάλουν έργο, φορτώνοντας στους συλληφθέντες ανυπόστατες κατηγορίες.
     Η επίθεση των ομάδων των αστυνομικών ήταν στοχευμένη για να φοβίσουν και να καταστείλουν το κίνημα εκείνης της περιόδου, που έβγαινε δυναμικά στον δρόμο, ενάντια στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το συνδικαλιστικό, εργατικό, φοιτητικό και λαϊκό κίνημα, που όλη εκείνη την περίοδο με μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις και πορείες τασσόταν ενάντια και στα μνημονιακά μέτρα των κυβερνήσεων, της  Ε.Ε. και του ΔΝΤ είχε υποστεί πάμπολλες φορές βία, αυταρχισμό, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς των ΜΑΤ, αναίτιες συλλήψεις και φόρτωμα χαλκευμένων κατηγοριών για να κατασταλεί και να υποχωρήσει. Είμαστε μάρτυρες όλων αυτών των επιθέσεων και γνωρίζουμε καλά πως στήνεται αυτό το σκηνικό.
Για αυτό απαιτούμε :
Την απαλλαγή, την άμεση αθώωση και την  απόσυρση όλων των κατηγοριών ενάντια στον Θανάση Κυλάφη και κάθε αγωνιστή που συνελήφθη αναίτια και κατηγορείται με συκοφαντικές κατηγορίες επειδή συμμετείχε στην πορεία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: