Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

spe-ploumpidis.blogspot .com                       24/03/2017
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
  Με αφορμή τη νέα εγκύκλιο 21/03/2017, Αρ Πρωτ: Φ.14/ΦΜ48617/Δ1,  για τη σίτιση στα σχολεία του Περάματος,  το ΔΣ  καταδηλώσε το απαράδεκτο αυτής της υπουργικής απόφασης στη συνάντηση του την Παρασκευή 24 Μάρτη,  με τον Δντη Εκπσης Πειραιά, δηλώνοντας ότι  δεν είναι τίποτα λιγότερο, από μια ακόμη καταστρατήγηση των εργασιακών  δικαιώματων  των εκπαιδευτικών, η οποία στην πραγματικότητα είναι και μη εφαρμόσιμη.
  Το υπουργείο παιδείας με τη νέα τροποποιητική Υπουργική Απόφαση απαιτεί νέα διεύρυνση ωραρίου των εκπαιδευτικών  έως τις 13.45, για άλλη μια φορά, εκτός από τη μη προσμέτρηση της διδακτικής ώρας σε όλες όλους τις/τους εκπαιδευτικούς που παρευρίσκονται, επιτηρούν και συμβάλλουν στη σίτιση των μαθητριών/ ών  την ώρα της σίτισης, του ολοήμερου προγράμματος.
Ζητήσαμε από τον Δ/ντη Εκπ/σης και δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε καμιά πιέση προς  διευθυντές και συλλόγους  διδασκόντων για λήψη  αντίστοιχης απόφασης.

Καλούμε:
Ø  Τους δντες να μην προχωρήσουν σε καμία υλοποίηση εφαρμογής.
Ø  Τους συναδέλφους να μην προχωρήσουν σε καμία διαδικασία συζήτησης.
Ø  Να ενημερωθούν οι γονείς κάθε σχολικής μονάδας.
Ø  Τη ΔΟΕ να αναλάβει συνδικαλιστικες πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα, με επαναληπτικές στάσεις εργασίας.

      Μέχρι να δρομολογηθούν οι αντιστάσεις καλύπτουμε τις/ τους συναδέλφους συνδικαλιστικά και τις /τους καλούμε να μην την εφαρμόσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: