Σάββατο 24 Ιουνίου 2017




spe-ploumpidiSblogspot .com                       09/06/2017

     Αναφορικά με το ζήτημα της παράδοσης των σχολικών βιβλίων από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.
                       στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2017 – 2018

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Κερατσινίου Περάματος, “Ν Πλουμπίδης”,  εκφράζοντας την έντονη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια των συναδέλφων – μελών του Συλλόγου μας καταγγέλλει ως απαράδεκτη και προδήλως παράνομη την πρόσφατη απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.  να προχωρήσει στην αποστολή των σχολικών βιβλίων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου μέσα στο κατακαλόκαιρο, ενώ τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω των θερινών διακοπών, απαιτώντας από τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους διδασκόντων να ορίσουν υπεύθυνο παραλαβής των βιβλίων, ο οποίος θα είναι μάλιστα σε ‘ετοιμότητα’ και ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος ώστε, αν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά, να προσέλθει στο σχολείο για την παραλαβή των βιβλίων.

Καλούμε το ΥΠ.Π.Ε.Θ να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή απόφαση, η οποία απαξιώνει τους εκπαιδευτικούς και αμφισβητεί ευθέως εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις των εκπαιδευτικών και να προβεί στην αποστολή του συνόλου των βιβλίων των μαθητών των Δημοτικών σχολείων της χώρας μέχρι τη λήξη 21 Ιουνίου, ή την περίοδο από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου 2017 (περίοδο που τα σχολεία είναι ανοικτά και ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους μαθητές).

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας και τους Συλλόγους διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας να αρνηθούν να ορίσουν υπεύθυνους παραλαβής των βιβλίων κατά την περίοδο που τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω θερινών διακοπών παρέχοντας πλήρη συνδικαλιστική  κάλυψη γι’ αυτό.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ.Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του συγκεκριμένου θέματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: