Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη  ότι οι ποινικές διώξεις χρυσαυγιτών σημαίνουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι στο περιθώριο κι ότι η αντιφασιστική δράση μπορεί να καθησυχάζεται. Η  ενδεχόμενη και πιθανή καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί, δεν αρκεί για την εξάλειψη του φασιστικού φαινομένου,  Η αναγκαιότητα και  η  προτεραιότητα για δυναμωμένη, συνεχή, αντιφασιστική δράση παραμένει ζωντανή.
Οι εκτεταμένες προγενέστερες επιθέσεις συνεχίζονται, όταν συμμορίες φασιστών εκτιμούν ότι έχουν ικανή δύναμη να  επιβάλουν τη μισάνθρωπη τακτική τους όπως σε φοιτητές, εργαζόμενους μετανάστες στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, το Σχιστό.
Η παγίωση των ‘κέντρων φιλοξενίας” του “διαίρει και βασίλευε”, των περιφράξεων,  των αποκλεισμών,  των απελάσεων, των επαναπροωθήσεων σε συσχέτιση με τη λιτότητα και τη φτώχεια, τον εξατομικισμό, την εργασιακή επισφάλεια, γίνονται πρόσφορο έδαφος για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη των ακροδεξιών πολιτικών κινήσεων, σχημάτων και κραυγών, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Πρόσφατα παραδείγματα οι εξαγγελίες κυβέρνησης Τραμπ για την αναγνώριση του αντιφασιστικού  κινήματος ως τρομοκρατική οργάνωση και το συνέδριο που διοργάνωσε  η Εσθονία με σκοπό την εξίσωση κομμουνισμού ναζισμού. Εξομοίωση που είναι αναγκαία για να πνιγούν στο σκοτάδι της Ιστορίας και στην ισοπέδωση, οι ζωές και οι αγώνες εκατομμυρίων ανθρώπων που θυσιάστηκαν κατά του φασισμού, αλλά και για να νομιμοποιηθεί η ναζιστική θηριωδία, εφόσον το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα χρειάζεται τη θεμελίωση αυτής της εξίσωσης αντί της έμπρακτης ιστορικής συγγνώμης προς τα εκατομμύρια ανθρώπων που θυσιάστηκαν για να σταματήσουν τον φασισμό.
  Η  διαρκής επίθεση κυβέρνησης  κεφαλαίου μέσω των μνημονίων συνοδεύεται από στρατιωτική διαχείριση των προσφύγων/μεταναστών. Η  κυβέρνηση εξακολουθεί να συμμετέχει και να εφαρμόζει  τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, για την επαναπροώθηση των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου και το κλείσιμό τους  σε στρατόπεδα ΄φιλοξενίας΄.
 Απέκλεισε τα παιδιά μεταναστών από την καθολική εκπαίδευση και την ένταξη τους με συνεκπαίδευση,  θεσπίζοντας τις ιδιότυπες ΔΥΕΠ,  ενώ την ίδια ώρα,  φασίστες διέχεαν το ρατσιστικό τους δηλητήριο σε εργατογειτονιές μέσω διάφορων ‘αγανακτισμένων γονιών’ που απαιτούσαν τη μη προσέλευση στα σχολεία παιδιών προσφύγων και μεταναστών.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
   Η πάλη ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις διακρίσεις, τον φασισμό είναι πρωταρχικό μας μέλημα και αφορά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
 Αφορά στον αγώνα της υπεράσπισης και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των όλων, των ίσων, των διαφορετικών.
  Κάθε επίθεση ενάντια σε εργαζόμενο, άνεργο, ντόπιο, μετανάστη, σε κάθε άνθρωπο που μοχθεί για να ζήσει είναι επίθεση ενάντια σε όλους μας.
 
  Στις 18 Σεπτέμβρη  τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα κι όλων των θυμάτων της Χρυσής Αυγής πραγματοποιώντας αντιφασιστικές εκπαιδευτικές δράσεις και συζητήσεις σε κάθε σχολείο του συλλόγου μας.


Στις 18 Σεπτέμβρη, καλούμε και  συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, στις 18.00 στην οδό Παύλου Φύσσα (ύψος Βλαχέρνας).


Δεν υπάρχουν σχόλια: