Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

                                   spe-ploumpidis.blogspot .com   Αρ. πρωτ. 40     29-12-2017   
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ!
            To Διοικητικό Συμβούλιο χαιρετίζει όλα τα μέλη του συλλόγου μας που συμμετείχαν στην πανεργατική- πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της 14ης Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας το ποσοστό συμμετοχής σε σχέση με πρόσφατες απεργίες. Υπήρξαν 12θέσια σχολεία ή και μικρότερα στα  οποία η συμμετοχή άγγιξε το 80% με 90%. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της περιοχής μας που τη μέρα της απεργίας συμμετείχαν καθολικά στην απεργία <<βάζοντας λουκέτο>> στις σχολικές τους μονάδες.
            Το μπλοκ του συλλόγου συμμετείχε στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά, με έντονη την παρουσία αναπληρωτών συναδέλφων, που, μαζί με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς αλλά και εργαζομένους, βροντοφώναξαν το σύνθημα:
<< Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, Όχι στην Παιδεία των περικοπών >>.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
            Η απεργία στις 14 Δεκέμβρη και οι κινητοποιήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος ήταν μια αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων
            Τώρα κλιμακώνουμε την πάλη απέναντι στο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων της 3ης αξιολόγησης! Κάτω τα χέρια από την απεργία! Να μην περάσει το Μνημόνιο για την Παιδεία! Καλούμε να εκφραστεί κοινό απεργιακό μέτωπο δημόσιου και ιδιωτικού τομέα!
            Τώρα απαιτείται συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης!!
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τις επόμενες μέρες για ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμένες αντιδράσεις των εργαζομένων), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.
Οι συνέπειες των μέτρων για τους εργαζόμενους θα είναι μεγάλες. Προχωρούν σε ουσιαστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών για τους εργαζόμενους (βλ. κατάργηση της έκπτωσης 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, η περικοπή του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 50% κ.ά). Προχωρούν τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων έως το τέλος του έτους, που θα αποτελέσει τον «προθάλαμο» για να περικοπεί το 2019 μέρος της «προσωπικής διαφοράς». Προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα οδηγούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες στα χέρια των τραπεζών και γι’ αυτό ψήφισαν τροπολογία που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και οδηγεί σε φυλάκιση έως και 6 μήνες. Δε θα τους αφήσουμε να τσακίσουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Στα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης βρίσκεται και το Συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Παιδεία που υπόγραψε η κυβέρνηση με το κουαρτέτο και περιλαμβάνει: Αύξηση ωραρίου, αποχαρακτηρισμό της ώρας σίτισης, συγχωνεύσεις σχολείων, αξιολόγηση, νέο τρόπο πρόσληψης (δηλ. κριτήρια απολύσεων). Σημαίνουμε συναγερμό για να μην περάσει η πολιτική των περικοπών, των απολύσεων, την υποβάθμισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.
Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να παλέψουμε για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας. Μόνο οι οργανωμένοι, μαζικοί αγώνες μπορούν να βάλουν εμπόδια, αυτό φοβούνται, μόνη δύναμη η οργάνωσή και η συμμετοχή μας.
·         Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.
·         Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
·         Κατάργηση της Τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς. 
·         Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων.
·         Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
·         Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Καμιά σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, όχι παιδεία με κουπόνια και voucher.
·         Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από τη τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των παιδιών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
·         Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς
·         Κλιμακώνουμε την πάλη απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και αποφασίζουμε:

·         Να συμμετέχουμε την Τρίτη 9/1, μέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου, σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 4.00 μ.μ.
·         Την Τετάρτη 10/1 στις 1.30 μ.μ. να προχωρήσουμε μαζί με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία της Αττικής σε δυναμική κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στη συνέχεια όλοι μαζί στις 3.30 μ.μ να μεταβούμε στο Ειρηνοδικείο Αθήνας (Κυρίλλου και Λουκάρεως 14), ώστε να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς.
·         Την Πέμπτη 11/1 να συγκαλέσουμε ανοιχτή διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. για να σχεδιάσουμε την περαιτέρω καλύτερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης της μέρας ψήφισης του νομοσχεδίου ( Δευτέρα 15/1 ). Για τη μέρα ψήφισης των μέτρων η ΔΟΕ έχει προκηρύξει συμπληρωματική 3ωρη πρωινή στάση εργασίας  στην ήδη προκηρυγμένη στάση της ΑΔΕΔΥ από τις 12 μ.μ μέχρι της λήξης του ωραρίου.
·         Να στηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απεργία της Παρασκευής 12/1 που έχουν προκηρύξει εκατοντάδες σωματεία και δεκάδες Εργατικά Κέντρα  και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα.

Να δοθεί  μαζική, αποφασιστική απάντηση απέναντι στα  κυβερνητικά σχέδια!!!
                                                          TO Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: