Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

                     spe-ploumpidis.blogspot .com                       αρ. πρωτ. 75                          15/02/2018
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν.Πλουμπίδης» καταγγέλλει ομόφωνα και καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη λεκτική επίθεση γονέα εναντίον εκπαιδευτικών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου.
Συγκεκριμένα:
Τη Δευτέρα 12/2/2018 γονέας , αφού μπήκε στο χώρο του σχολείου, εισέβαλε στην αίθουσα που φοιτά το παιδί του κι επιτέθηκε λεκτικά στη δασκάλα, επειδή-κατά την άποψή του- το παιδί του γίνεται συχνά θύμα βιαιοπραγίας κι οι δάσκαλοι δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Στη συνέχεια, όταν παρενέβησαν κι άλλοι εκπαιδευτικοί, αλλά και η διευθύντρια  του σχολείου για να επαναφέρουν την τάξη, άρχισε να καταφέρεται εναντίον τους με απρεπείς εκφράσεις κι επιθετική συμπεριφορά. Αυτό το γεγονός οδήγησε τη διευθύντρια στο να καλέσει την άμεση δράση, η οποία προσήλθε στο χώρο και, αφού έλαβε γνώση των συμβάντων από τους εκπαιδευτικούς, απομάκρυνε τον συγκεκριμένο γονέα από το σχολείο, παρ’όλη την επιμονή του να συνεχίσει να βρίσκεται μέσα σ’ αυτό.
Για τα γεγονότα ενημερώθηκε αμέσως από τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης  αλλά και ο Σχολικός Σύμβουλος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Γνωρίζουμε καλά ότι όταν θίγεται ένας/μία συνάδελφος/συναδέλφισσα αναίτια και αδικαιολόγητα από οποιοδήποτε σχολείο του Συλλόγου μας, αντιστοιχεί σε συνολική προσβολή της εκπαίδευσης και έχει δε ως μοναδική απάντηση τη συλλογική αντίστασή μας.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση προς τις/τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους στηρίζουμε ηθικά, νομικά, συνδικαλιστικά και με όποιον άλλο τρόπο, για οποιαδήποτε περίπτωση πράξεων που θίγουν την προσωπικότητά τους, παρακωλύουν το παιδαγωγικό τους έργο και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους στον εργασιακό τους χώρο.
Οι συναδέλφισσες και οι  συνάδελφοι υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο σχολείο, υπερασπιζόμενοι τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και σε κανέναν δεν επιτρέπεται να τους προσβάλει ή να παρεμβαίνει στο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: