Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

                                spe-ploumpidis.blogspot .com           αρ. πρωτ. 82              21/02/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου σύσκεψη-συζήτηση του Δ.Σ. με συναδέλφους αναπληρωτές, μέλη του συλλόγου, ύστερα από το κάλεσμα που προηγήθηκε του Δ.Σ.
Παρά το γεγονός ότι η προσέλευση στη σύσκεψη δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε, δεδομένης της επίθεσης που δέχονται οι αναπληρωτές συνάδελφοι στα δικαιώματά τους , η συζήτηση ήταν ζωηρή και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τους συναδέλφους αναπληρωτές όπως η αδιοριστία, η μη εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών- μονίμων, το μισθολόγιο, το γεγονός ότι η κάθε ειδικότητα δε διδάσκει τα μαθήματά της αλλά επικρατεί η λογική των αναθέσεων κ.α.
Κοινή διαπίστωση ήταν ότι τα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιεί και αυτή η Κυβέρνηση απορρέουν από τις επιταγές της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ, των επιχειρηματικών ομίλων, που στόχο έχουν να προσαρμόσουν το σχολείο στις ανάγκες της αγοράς, με συνέπειες αρνητικές για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
 Το Δ.Σ. τόνισε την ανάγκη ότι ο αγώνας για τα εργασιακά δικαιώματα, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τους αξιοπρεπείς μισθούς θα πρέπει να διεξάγεται  από τα σωματεία, μέσα στα οποία θα μπορούν να δρουν και επιτροπές αγώνα εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μόνο έτσι με τη συσπείρωση στο σωματείο μονίμων και αναπληρωτών θα μπορέσει ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή, για μια ζωή με δικαιώματα να τελεσφορήσει.
Ακόμα, τονίστηκε ότι ο Σύλλογος όλο αυτό το διάστημα έχει αναπτύξει μια συνεχή δράση γύρω από όλα αυτά τα ζητήματα, καθώς έγκαιρα έχει αποφασίσει και υλοποιεί ένα πρόγραμμα δράσης που αξιοποιεί όλες τις μορφές διεκδίκησης (παραστάσεις διαμαρτυρίας, απεργία, στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια) επιδιώκοντας τον κοινό βηματισμό με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία, αλλά πρωτίστως τον κοινό βηματισμό με κλαδικά σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με αιχμή του δόρατος την προστασία του απεργιακού δικαιώματος, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, το μισθολόγιο.
 Αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή αγώνα στα πλαίσια του συλλόγου (ήδη κάποιοι από τους παρόντες  αναπληρωτές στη σύσκεψη θα συμμετέχουν) με στόχο την ενημέρωση και δραστηριοποίηση και των υπολοίπων μελών του συλλόγου (μονίμων και αναπληρωτών ), ώστε να υπάρξει μαζικοποίηση του αγώνα. Να πάψει να κυριαρχεί στη συνείδηση των εργαζομένων η λογική της ανάθεσης, του δε γίνεται τίποτα, αλλά να πιστέψουν στη δύναμη του συλλογικού αγώνα. Να γίνει κυρίαρχο και ρεαλιστικό, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες, το αίτημα για τη μονιμοποίηση 25.000 εκπαιδευτικών που εργάζονται ήδη στην εκπαίδευση.
Τέλος, αποφασίστηκε να εκπροσωπηθεί ο σύλλογος από την επιτροπή αγώνα στην Παναττική Σύσκεψη Σωματείων και Επιτροπών Αναπληρωτών στις 26 Φλεβάρη, ώρα 6.00 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ, ενώ υπήρξε και η βούληση για συμμετοχή με στάση εργασίας που έχει αποφασίσει  ήδη ο σύλλογος στην κινητοποίηση  της Παρασκευής 2 Μάρτη ώρα 1μ.μ στο Υπουργείο Παιδείας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: