Τρίτη 27 Μαρτίου 2018


                     spe-ploumpidis.blogspot .com           αρ. πρωτ. 113            25/03/2018
Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 30 Μάρτη στις 13.30 στα Προπύλαια (πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου)

Προσυγκέντρωση Συλλόγoυ
13:00 πλ. Κλαυθμώνος
Ο Σύλλογός μας κηρύσσει 3ωρη επιπλέον στάση εργασίας τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού ωραρίου ως συμπληρωματική στην 3ωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΔΟΕ (3 τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου+ 3 πρώτες του απογευματινού) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση.
Απαντάμε στην κυβερνητική κοροϊδία και τον εμπαιγμό του Υπουργείου, που δεν εξαγγέλλει άμεσα μόνιμους διορισμούς στην  εκπαίδευση. Δε δεχόμαστε τα νέα σχέδια της κυβέρνησης που ανοίγουν τον δρόμο για απολύσεις, παλεύουμε ενωμένοι για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
ü Απαιτούμε εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες των σχολείων!
ü Απαιτούμε εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!
ü Εδώ και τώρα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα εξισώνει τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων με προτεραιότητα τις άδειες μητρότητας! Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων συναδέλφων για τη στέγαση, τη σίτιση και τη δωρεάν μετακίνησή τους!
Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη μας ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, απέναντι σε παλιά και νέα προαπαιτούμενα. Ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την Παιδεία. Ενάντια στη λεγόμενη αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση του σχολείου και την προώθηση αντιδραστικών αλλαγών στη δομή και το περιεχόμενο με το νομοσχέδιο για τις νέες δομές στην εκπαίδευση, που τέθηκε σε «διαβούλευση», που θα οδηγήσουν σε συγχωνεύσεις δομών, όπως π.χ. τα ΚΕΔΔΥ. Ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων. Ενάντια στην εφαρμογή του Π.Δ. 79 για τα 25αρια τμήματα.
Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ο αγώνας αφορά τη μόρφωση, το μέλλον και τη ζωή της νέα γενιάς και αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο!
Δε μας φοβίζουν οι κυβερνητικές απειλές, τα ΜΑΤ και η τρομοκρατία. Δε μας τρομάζουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες του Υπουργείου Παιδείας. Όλα αυτά αποτελούν συστατικά στοιχεία κάθε αντιλαϊκής πολιτικής.
Το δίκιο δε φοβάται τίποτα!
Οι Σύλλογοι και οι ΕΛΜΕ όλης της χώρας, οι Επιτροπές Αγώνα Αναπληρωτών, τώρα χρειάζεται να πάρουμε πιο αποφασιστικά την υπόθεση του αγώνα στις πλάτες μας. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις ηγεσίες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.
Στις 30/3 συμμετέχουμε στη νέα Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και στην πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά! Ο αγώνας τώρα πρέπει να δυναμώσει!
Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, το μέλλον της νέας γενιάς θα κερδηθούν
μόνο μέσα από την πάλη μας!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: