Κυριακή 22 Απριλίου 2018


                    spe-ploumpidis.blogspot .com           αρ. πρωτ. 127                         19/04/2018
ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ!
                                                                                                       
Αποστολή αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών στην Παλαιστίνη
 Οι Ισραηλινοί κατεδάφισαν το ένα από τα δυο σχολεία που έχτισε το παλαιστινιακό κράτος και στήριξαν οικονομικά δεκάδες σωματεία και συλλογικότητες καθώς και χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς από όλοι την Ελλάδα μέσα από την πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ» δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.
Εκτιμούμε ότι πέρα από την καταγγελία των σωματείων για την αποτρόπαιη πράξη των Ισραηλινών θα βοηθήσει η μετάβαση αντιπροσωπείας στην Παλαιστίνη όπως άλλωστε έχουμε αποφασίσει και κατά το παρελθόν.
Σκοπός της αποστολής στην Παλαιστίνη είναι η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, η επιτόπου εκτίμηση της κατάστασης του συγκεκριμένου σχολείου, η καταγγελία της αποτρόπαιης πράξης των ισραηλινών και η απαίτηση για ανέγερση του σχολείου.
Προτείνουμε η αποστολή να διοργανωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, σε κάθε περίπτωση να έχει ολοκληρωθεί πριν τις 23 Μαΐου οπότε και κλείνουν τα σχολεία στην Παλαιστίνη.
Ταυτόχρονα από τις 30 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις στα σύνορα της Γάζας και του Ισραήλ. Οι συγκεντρώσεις προγραμματίζεται να κορυφωθούν την Παρασκευή 15 Μαΐου. Η αντιπροσωπεία με την παρουσία της στην Παλαιστίνη πέρα από τη στήριξη στα σχολεία θα εκφράσει με την επιτόπια παρουσία της την έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και την καταδίκη στην δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ.
Ο Σύλλογός μας με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ αποφάσισε να συμμετέχει στην αποστολή. Ωστόσο, λόγω αδυναμίας φυσικής παρουσίας κάποιου από των μελών του ΔΣ για διάφορους λόγους ( έλλειψη διαβατηρίου, οικογενειακές και λοιπές υποχρεώσεις κ.λ.π. ) καλούμε όποιον συνάδελφο επιθυμεί να εκπροσωπήσει το Σύλλογο, να δηλώσει το ενδιαφέρον του στον Πρόεδρο (τηλ.6945859884) ή στη Γεν. Γραμματέα (τηλ.6972710436) μέχρι την Τρίτη 24/4 το μεσημέρι, καθώς πρέπει άμεσα να δοθούν τα ονόματα στην Πρεσβεία.
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι η αποστολή θα πραγματοποιηθεί από τις 5 ως τις 9 Μαΐου και ότι ο Σύλλογός μας προτίθεται να καλύψει μέρος του ποσού των εξόδων τα οποία υπολογίζεται να  ανέλθουν στο ποσό των 550 ευρώ περίπου. Τέλος, ενημερώνουμε ότι όποιος συνάδελφος αποφασίσει να δηλώσει ενδιαφέρον, πρέπει να έχει διαβατήριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: