Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018


                                 spe-ploumpidis.blogspot .com           αρ. πρωτ.140             7/05/2018
Ο ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΟΝΕΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ! ΑΠΟΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ  ΤΑ 187.000 ευρώ.

Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 έγινε συνεδρίαση της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής (είχε προηγηθεί και της δευτεροβάθμιας) για τα χρήματα λειτουργικών δαπανών που εκκρεμούν να δοθούν στα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Περάματος από το 2006.
Στη συνεδρίαση αυτή παρευρέθηκαν, εκτός από τα μέλη της σχ. επιτροπής,  οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων του Περάματος, ο πρόεδρος και η γραμματέας του Συλλόγου μας και ο κ. Χρ. Ντίμερης, πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών και δημοτικός σύμβουλος ο οποίος εκ μέρους της δημοτικής αρχής είχε αναλάβει να διευθετήσει το θέμα των οφειλών.  
Αποφασίστηκε να αποδοθούν τα υπόλοιπα 187.000 ευρώ από το σύνολο των 287.000 ευρώ που παρανόμως δεν είχαν δοθεί από το 2006 στα σχολεία (οι 100.000 ευρώ είχαν ήδη αφαιρεθεί από τη σημερινή δημοτική αρχή κατόπιν συμφωνίας για να πληρωθεί συνολικά η ΕΥΔΑΠ). Η κατανομή θα γινόταν σύμφωνα με τη μαθητική δύναμη των σχολείων το 2006.
 Είναι δικαίωση του μακροχρόνιου αγώνα του Σωματείου μας, και της Ένωσης Γονέων Περάματος η απόδοση των οφειλούμενων χρημάτων, αφού υπήρχαν κινητοποιήσεις και πίεση προς τη δημοτική αρχή όλο το προηγούμενο διάστημα, όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός  που η Δημοτική Αρχή Περάματος ΣΥΡΙΖΑ είχε προσπαθήσει λάθρα να παραγράψει σε δημοτικό συμβούλιο τις οφειλές ύψους 287.000!!!
Λόγω της δυναμικής παρέμβασης  τότε όλων των εκπαιδευτικών φορέων της πόλης αναγκάστηκε να άρει την παραγραφή και να δεσμευτεί ότι θα αποδώσει τα χρήματα, όπως και τελικά έπραξε πρόσφατα.
Τα χρήματα αυτά αποτελούν μία μικρή ανακούφιση για τα σχολεία της πόλης μας, αφού λόγω της υποχρηματοδότησης και της αδυναμίας πληρωμής των ΔΕΚΟ , κυρίως ΔΕΗ, υπήρχαν συσσωρευμένες οφειλές. Μάλιστα, η ΔΕΗ είχε αρχίσει να αποστέλλει εξώδικα σε σχολεία, ενώ αποκλειστικά την ευθύνη έφερε η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής.
Κατάκτηση του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος, που πραγματώθηκε εξαιτίας των πολύμηνων συνεχών οχλήσεων, με κλιμάκωση τη δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο τον φετινό Φεβρουάριο, αλλά και λόγω της καταγγελίας και τον συντονισμένων ενεργειών που ακολούθησαν, αποτελεί και η ολοκλήρωση εργασιών των ταβανιών των δύο αιθουσών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος, καθώς και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανοιχτό διαγωνισμό έργου που ανάρτησε η Δημοτική Αρχή στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». Ο διαγωνισμός αφορά τις εργασίες αποκατάστασης των υπολοίπων δομικών προβλημάτων που αφορούν το σχολείο, βάσει του περιφερειακού κονδυλίου ύψους  175.000 ευρώ που έχει εγκριθεί για το λόγο αυτό.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε:
Σε σχέση με τις λειτουργικές δαπάνες:
·         Να αυξηθεί η χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ, ώστε τα σχολεία απρόσκοπτα να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες. Να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση από τον Δήμο προς τα σχολεία.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ, σε όλες τις αγορές του δημόσιου σχολείου.
  • Γενικότερα, να απαλλαγούν τα σχολεία από τα έξοδα για νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, πετρέλαιο και φυσικό αέριο και το κόστος να μεταφερθεί εξολοκλήρου στον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση των δημοτικών τελών και φόρων στα σχολεία.
Σε σχέση τώρα με τη συντήρηση και επισκευή των σχολείων ζητάμε:
·         Να αποδίδεται η ΣΑΤΑ από το Δήμο στα σχολεία. Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει αποδοθεί ποτέ.
·         Να αρχίσουν οι εργασίες συντήρησης  στο 6ο Δημοτικό σχολείο και 1ο Νηπιαγωγείο Περάματος με βάση το εγκεκριμένο περιφερειακό κονδύλι 175.000 ευρώ.
·         Να αρχίσουν το γρηγορότερο δυνατό οι εργασίες στα 19 σχολεία του Περάματος από το πρόγραμμα των 850.000 ευρώ της ΚΤΥΠ.
·         Να υλοποιηθεί το πρόγραμμα επισκευών και συντήρησης «Φιλόδημος» για τα σχολεία του Περάματος ύψους 125. 600 ευρώ.
·         Να αρχίσουν άμεσα λόγω και της εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής για το σχ. έτος 2018-2019 στο Πέραμα οι εργασίες κατασκευής του 3ου νηπιαγωγείου, αφού ήδη εδώ και χρόνια υπάρχει το διαθέσιμο οικόπεδο που θα γίνει το νηπιαγωγείο και αδικαιολογήτως κωλυσιεργούν οι εργασίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: