Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018


                       spe-ploumpidis.blogspot .com            αρ. πρωτ. 170                          20/06/2018

Για Μόνιμους Διορισμούς και Δικαιώματα των Συμβασιούχων – Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών
Η γενίκευση της αδιοριστίας και της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση έχει επιπτώσεις πρώτα απ’ όλα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, με τα χιλιάδες κενά και τις χαμένες διδακτικές ώρες, με την εναλλαγή, κάθε χρόνο, εκπαιδευτικών στο ευαίσθητο κομμάτι της ειδικής αγωγής, με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, ακόμα και βασικών ειδικοτήτων, ως και τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Δεν πάει άλλο!
Η πολιτική, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ -  ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε., οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και οι επιθυμίες του ΣΕΒ που θεωρούν τη μόρφωση και τους εργαζόμενους κόστος, τσακίζει τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη δουλειά. Τέρμα πια στην κοροϊδία όλων των κυβερνήσεων!
Εμείς οι αναπληρωτές δεν είμαστε εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας. Είμαστε νέοι επιστήμονες, θέλουμε και έχουμε ανάγκη να εργαστούμε. Είμαστε νέοι άνθρωποι και θέλουμε να κάνουμε φίλους και οικογένεια ή έχουμε οικογένεια και θέλουμε να είμαστε μαζί με τους/τις συντρόφους μας και τα παιδιά μας. Έχουμε ανάγκες προσωπικές και οικογενειακές και δε μπορούμε να εργαζόμαστε τη μια στον Έβρο και την επόμενη χρονιά στην Κρήτη. Είμαστε παιδαγωγοί και θέλουμε να συνδεθούμε με τους μαθητές μας, γι’ αυτό δεν πρέπει να γυρίζουμε από σχολείο σε σχολείο κι από τόπο σε τόπο! Είμαστε το μέλλον της εκπαίδευσης και πρέπει να μονιμοποιηθούμε επιτέλους για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία!
Οι μαζικές κινητοποιήσεις της φετινής χρονιάς, που βρήκαν απέναντί τους τα ΜΑΤ και την Κυβερνητική καταστολή, είναι ελπιδοφόρες και μας δείχνουν τον δρόμο. Το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά θα το κερδίσουμε μόνο μέσα από την πάλη μας!
Συνεχίζουμε!
Διεκδικούμε αταλάντευτα εδώ και τώρα:
v  Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους!
v  Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συναδέλφων συμβασιούχων - αναπληρωτών. Καμία απόλυση!
v  Μόνιμους διορισμούς των 25.000, τουλάχιστον, εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων!
v  Εξίσωση των δικαιωμάτων μας με αυτά των μονίμων και μέτρα στήριξης όσο παραμένουμε αναπληρωτές, για να έχουμε μία αξιοπρεπή διαβίωση (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση)!
Η ΚΑΙΝΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: