Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018


spe-ploumpidis.blogspot.com       
                                          Αρ.Πρωτ.: 175                            Αθήνα, 24/07/2018

Οργάνωση αλληλεγγύης στους πληγέντες απο τις πυρκαγιές

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ»  εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, οι οποίοι λεπτό με το λεπτό αυξάνονται συνεχώς, τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τους πυροπαθείς.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχεται στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Είναι παράγοντες που έχουν επισημανθεί από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και κατ’ επανάληψη το προηγούμενο διάστημα, ως προτεραιότητα για τη ζωή του εργαζόμενου λαού και δυστυχώς σήμερα η απουσία τους συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία.

Η κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

Αυτή τη στιγμή προέχει η βοήθεια, η οργάνωση της ουσιαστικής και άμεσης αλληλεγγύης. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ καλεί  τα μέλη του να οργανώσουν άμεσα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, στους κατοίκους και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών.

Οι πληγέντες έχουν ανάγκη από:
                    Εμφιαλωμένο νερό
                    Τρόφιμα (κονσέρβες- φρυγανιές – μπισκότα- μακαρόνια)
                    Φάρμακα (γάζες- μπεταντιν – παυσίπονα)
                    Παιδικά είδη (τροφές – πάνες – μωρομάντηλα)


Τα είδη θα συγκεντρωθούν στο σύλλογο γυναικών Περάματος (Εστία της Γυναίκας) Καραολή και Δημητρίου 20 την Πέμπτη 26 Ιουλίου από τις 19:00 έως 20:30 και στην «Στοργή του Παιδιού» Περικλέους 41 Κερατσίνι από Τετάρτη έως Παρασκευή 18:30 έως 20:30.Δεν υπάρχουν σχόλια: