Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018


spe-ploumpidis.blogspot .com         αρ. πρωτ. 187            16/09/2018

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 18 ΣΕΠΤ. ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ
           
            Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν.Πλουμπίδης» συμμετέχει στην κινητοποίηση την  Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στις  6.30μ.μ. στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας προς  το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όλα τα εργατικά Σωματεία του  Πειραιά, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους Συλλόγους και τους φορείς της περιοχής, καθώς συμπληρώνονται 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.   
                Την Τρίτη, λοιπόν, 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται  5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής.  Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις μέρες μετά τη δολοφονική ενέδρα που έστησαν  οι φασίστες σε συνδικαλιστές, κομμουνιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και αφού είχαν δοκιμάσει τη δολοφονική τους δράση σε μετανάστες εργάτες και σε νέους ανθρώπους.
                Ο λαός του Πειραιά δεν ξεχνά!  Δεν ξεχνά τα δεκάδες εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού μας.
                5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και η προηγούμενη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχουν βαρύτατες ευθύνες για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δίκης,  ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και να μπουν επιτέλους οι εγκληματίες στη φυλακή.
                Απαιτούμε άμεσα να ολοκληρωθεί η δίκη τη στιγμή μάλιστα που κάτω από το βάρος της σωρείας των αποκαλυπτικών εγγράφων, φωτογραφιών, βίντεο, συνομιλιών κ.λπ. υποχρεώθηκαν, πλέον, σε αναδίπλωση της υπερασπιστικής τους γραμμής.
                Εμείς ως εκπαιδευτικοί, ως πλάστες των νεανικών συνειδήσεων έχουμε χρέος να αναδείξουμε στους μαθητές μας τα αίτια που γεννούν τους ιμπεριαλιστικούς  πολέμους, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, το φασισμό, το ναζισμό.
                Να πούμε δηλαδή ότι η ναζιστική ΧΑ, ως γνήσιο τέκνο του συστήματος της εκμετάλλευσης, μαντρόσκυλο των αφεντικών, αναλαμβάνει πάντα την πιο βρώμικη δουλειά, ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών.
                Η όξυνση της εκμετάλλευσης, της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοτική τρομοκρατία είναι νύχι κρέας με το φασισμό, γι’ αυτό μαζί με το αυγό στοχεύουμε τη φωλιά που επωάζεται.
                Σήμερα έχοντας μπει στη  νέα εποχή των "μεταμνημονιακών μνημονίων διαρκείας" και της ανάπτυξης που θα χτίζεται καθημερινά πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, με τους 700 και πλέον μνημονιακούς νόμους να ζουν και να βασιλεύουν, σήμερα που τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060 βαφτίζονται "εθνικός στόχος", σήμερα που η επίθεση των μονοπωλίων κλιμακώνεται και για τα συμφέροντά τους βαθαίνει η συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, φασιστικές εγκληματικές οργανώσεις και ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή θα αξιοποιούνται από το κεφάλαιο, συγκαλυμμένα ή όχι.
                Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα με το δουλεμπορικό της Χρυσής Αυγής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα και η προσπάθειά του στο πλευρό των εργολάβων για να μην εφαρμοστεί η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που πρόσφατα υπέγραψε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής στη Ζώνη, μετά από 9μηνο αγώνα. Παρόμοια και στο εργασιακό κάτεργο της cosco γνωστοί χρυσαυγίτες, τραμπουκίζοντας σε βάρος του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στις προβλήτες II και ΙΙΙ και τρομοκρατώντας εργαζόμενους, με εντολή της εργοδοσίας προσπαθούν να αποτρέψουν την υπογραφή ΣΣΕ στήνοντας και εκεί εργοδοτικό «σωματείο».
                Επίσης είναι άπειρες οι παρεμβάσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών υπέρ του κεφαλαίου, για τη φοροασυλία του και την ενίσχυση της κερδοφορίας του, αλλά και ότι βγάζουν σπυριά σε κάθε διεκδίκηση της εργατικής τάξης, του λαού, της νεολαίας.
                Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι με τέτοιους μηχανισμούς μπορούν να  σταματήσουν το ποτάμι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης. Σήμερα το ταξικό εργατικό κίνημα είναι πιο έμπειρο από ποτέ. Ξέρουμε πώς νικιέται το θηρίο και ποιος το ταΐζει…
                Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση στην Πλατεία Νίκης στο Κερατσίνι. Να απαντήσουν αποφασιστικά στην προσπάθεια αθώωσης της Χρυσής Αυγής. Να οργανώσουμε συνολικά την πάλη για τη ζωή που μας αξίζει.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: