Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018spe-ploumpidis.blogspot .com         αρ. πρωτ. 207            25/10/2018

ΨΗΦΙΣΜΑ

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη συνδικαλιστική άδεια αναπληρώτριας μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ

Ο Σύλλογός μας έχει στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών του το αίτημα «εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων».
Με βάση τη θέση αυτή, παράλληλα με την αταλάντευτη πάλη μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, διεκδικούμε για τους συναδέλφους αναπληρωτές ίσα με τους μονίμους δικαιώματα, όσο εναλλάσσονται ανάμεσα στην ανεργία και την ελαστική εργασία. Συγκεκριμένα διεκδικούμε να έχουν 12μηνη Συλλογική Σύμβαση, εξίσωση όλων των τύπων αδειών με των μονίμων (εγκυμοσύνης, λοχείας, ανατροφής, αναρρωτικές…), καθώς και μέτρα στήριξής τους για να έχουν ένα ανθρώπινο επίπεδο επιβίωσης (επίδομα στέγασης, δωρεάν σίτιση, 50% έκπτωση στη μεταφορά). Ταυτόχρονα απαιτούμε όλες οι προσλήψεις να γίνονται σε μία φάση, ώστε να εξασφαλίζεται ισοτιμία για όλους τους αναπληρωτές σχετικά με την περιοχή πρόσληψης και το σχολείο τοποθέτησης!
Παράλληλα διεκδικούμε να έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα, δηλαδή να τους εξασφαλίζεται όχι μόνο το δικαίωμα εκλογής (που το έχουν θεωρητικά) αλλά και η δυνατότητα δράσης ως εκλεγμένοι στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, στα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, αλλά και στην ΑΔΕΔΥ.
Απαιτούμε να εξασφαλιστεί σε όποιον/α αναπληρωτή/τρια εκλεγεί στα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ συνδικαλιστική δράση με πλήρη δικαιώματα! Για να εξασφαλιστεί αυτή η ισοτιμία στη συνδικαλιστική δράση στους αναπληρωτές, πρέπει όποιοι αναπληρωτές εκλέγονται στα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να διατηρούν ταυτόχρονα τη θέση τους στον πίνακα αναπληρωτών. Σήμερα, με βάση τον τρόπο που καταρτίζονται οι πίνακες των αναπληρωτών, ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας για τους αναπληρωτές δεν προσμετράται ως προϋπηρεσία για την ένταξή τους στους πίνακες. Είναι αυτονόητο ότι με ευθύνη του Υπ. Παιδείας αυτό έπρεπε να είχε λυθεί, ώστε οι αναπληρωτές που εκλέγονται στα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να μην κινδυνέψουν την επόμενη χρονιά είτε να πάνε μακριά από την περιοχή που προσλαμβάνονταν είτε ακόμα και να μείνουν χωρίς δουλειά! Αυτό σημαίνει πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα στην περίπτωση αυτή! Ναι μεν αλλά δε χωράνε! Όσο παραμένει η υπάρχουσα κατάσταση, αποτελεί τιμωρία για τον συνδικαλισμένο αναπληρωτή/τρια και τελικά παρακώλυση της συνδικαλιστικής του δράσης!
Η εξασφάλιση της πραγματικά ισότιμης συνδικαλιστικής δράσης όσων αναπληρωτών εκλέγονται στα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ είναι ευθύνη και υποχρέωση του Υπ. Παιδείας!
Διεκδικούμε εδώ και τώρα πλήρη και ισότιμα με τους μόνιμους συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς! Εδώ και τώρα πλήρη εξίσωση όλων των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων! Εδώ και τώρα μονιμοποίηση των 25.000 αναπληρωτών, που δουλεύουν όλα αυτά τα χρόνια και εξασφαλίζουν τη λειτουργία των σχολείων!
Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει σαφή θέση και να απαιτήσει την άμεση λύση του προβλήματος.
ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: