Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018


spe-ploumpidis.blogspot .com         αρ. πρωτ. 196            4/10/2018

Στηρίζουμε τον αγώνα του Συλλόγου «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» να λειτουργήσει το σχολείο των μεταναστών στη Ν. Ιωνία και καταδικάζουμε τη Δημοτική Αρχή Ν. Ιωνίας για τα εμπόδια που βάζει!

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Κερατσινίου-Περάματος Ν. Πλουμπίδης» καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια παρεμπόδισης της λειτουργίας του σχολείου των μεταναστών που λειτουργεί ο Σ. Ε. Π. Ε. «Γ. Σεφέρης» στο Δήμο Ν. Ιωνίας.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Σεφέρη αναφέρει:

«Το σχολείο των μεταναστών λειτουργεί  στο 4ο ΔΣχ.  Ν. Ιωνίας εδώ και πέντε χρόνια, με  πρωτοβουλία  του Συλλόγου μας και με την εθελοντική διδασκαλία συναδέλφων μας.
Την προηγούμενη χρονιά μετά  τα εμπόδια που συναντήσαμε από τον Δήμο  της Ν. Ιωνίας  για την παραχώρηση των 2 αιθουσών  στο παραπάνω σχολείο, με  τη δικαιολογία  ότι η αίτηση μας δεν συνοδεύεται  από την  έγγραφη  έγκριση του Δ/ντή  του σχολείου και αφού καταγγείλαμε το γεγονός αυτό ως πράξη παρεμπόδισης της  λειτουργίας του σχολείου, τελικά πήραμε την έγκριση από τη ΔΕΠ της Ν.Ιωνίας και τα μαθήματα άρχισαν έστω και με καθυστέρηση.
Φέτος ζούμε πάλι το ίδιο έργο. Η Σχολική Επιτροπή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ν.Ιωνίας αποφάσισε να μην παραχωρηθούν οι 2 αίθουσες του 4ου δ.σχ. στον σύλλογό μας για τα μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στους μετανάστες μαθητές μας από τους οποίους αρκετοί είναι γονείς μαθητών μας....
Απευθυνθήκαμε και στον Δήμαρχο και στον Αντιδήμαρχο Παιδείας  και μας  απάντησαν ότι μιας και δεν συμφωνεί ο Δ/ντής του σχολείου και αφού η Σχολική Επιτροπή αποφάσισε να αρνηθεί την παραχώρηση να ζητήσουμε άλλο χώρο.
Καταρχάς τα  σχολεία δεν είναι τσιφλίκι κανενός  Δ/ντή. Ανήκουν στον ελληνικό λαό που με το αίμα του και τα διατηρεί και τα συντηρεί μέχρι σήμερα παρά τις συνεχείς περικοπές όλων των Κυβερνήσεων μέχρι και σήμερα για χάρη των απαιτήσεων ΣΕΒ – ΕΕ - ΟΟΣΑ. Η  γνώμη των δ/ντών έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Την ευθύνη για τη φύλαξη των σχολικών χώρων και την οποιαδήποτε παραχώρηση για την τέλεση δραστηριοτήτων και για τις όποιες φθορές που ενδεχομένως προκληθούν μετά τις 4 το απόγευμα την έχουν τα αρμόδια  θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου τα οποία και έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα.
Αν η «δημοκρατική» ευαισθησία  της Δημοτικής Αρχής, η οποία εμφανίζεται υπέρμαχος εναντίον του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, εξαντλείται  στο να ζητά τη γνώμη των Δ/ντων των σχολείων για την παραχώρηση αιθουσών, αύλειων κι άλλων σχολικών χώρων σε ώρες μάλιστα  εκτός λειτουργίας του σχολικού προγράμματος αλλά ταυτόχρονα δεν παραχωρεί σε ένα Σύλλογο Εκπαιδευτικών (στις 5.30 το απόγευμα που δε διασαλεύται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου) μία ώρα για μία φορά την εβδομάδα 2 αίθουσες, με αστήρικτες δικαιολογίες, εκείνο που τελικά αποδεικνύει είναι ότι ταυτίζεται με αποφάσεις που η νοοτροπία τους μόνο στον εκφασισμό της κοινωνικής ζωής οδηγεί.
Θεωρούμε δε απαράδεκτη τη στάση των μελών της σχολικής επιτροπής να απορρίψουν  το αίτημά μας. Πιστεύουμε ότι όσα επιχειρήματα κι αν χρησιμοποιήσουν για να στηρίξουν την απόφασή τους,  αυτά  δεν μπορούν  να κρύψουν την εμπάθεια τους απέναντι στην αγωνιστική στάση του Συλλόγου μας και τα πραγματικά αισθήματα που διαφαίνεται ότι τρέφουν απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες και ας ρίξουν όσα κροκοδείλια δάκρυα θέλουν για να αποδείξουν το αντίθετο.  ΝΤΡΟΠΗ!
Εκείνο που μας προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ότι ένω έχουμε δηλώσει ήδη εγγράφως στον πρώην αντιδήμαρχο Παιδείας ότι θα συμμετέχουμε ως παρατηρητές στις συνεδριάσεις της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής αυτή τη φορά που το θέμα μας αφορούσε άμεσα δεν κληθήκαμε καν να υπερασπιστούμε τουλάχιστον την άποψή μας.
Βέβαια, αιτήσεις για παραχωρήσεις σχολικών χώρων από φορείς που οι δράσεις τους  πολλές φορές στηρίζονται στην επιχειρηματικότητα και το ανταποδοτικό όφελος ή από ΜΚΟ θεωρούνται και από τη δημοτική αρχή και από άλλες δημοτικές παρατάξεις και από τη σχολική επιτροπή  κατάλληλες και αγκαλιάζονται χωρίς δεύτερη κουβέντα στο όνομα δήθεν της μαζικής λαϊκής αθλητικής ή πολιτιστικής συμμετοχής, ενώ τα ίδια όργανα στερούν το δικαίωμα ενός συνδικαλιστικού φορέα να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους που παλεύουν να γίνουν αποδεκτοί  στην ελληνική κοινωνία».
Και συνεχίζει η ανακοίνωση να αναφέρει:
«ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ :
Τον  Δήμαρχο Ν. Ιωνίας και το δημοτικό συμβούλιο να πάρουν θέση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την  άμεση παραχώρηση των δύο αιθουσών του 4ου Δ.Σχ. Ν. Ιωνίας  για να ξεκινήσουν αμέσως τα μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στους μετανάστες μαθητές των συναδέλφων μας – μελών του Σ. Ε. Π. Ε. Γ. Σεφέρης».
Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας του Σ.Ε.Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» και απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: