Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019



spe-ploumpidis.blogspot .com         αρ. πρωτ. 249            14/01/2019

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ «ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ»!
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ! ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ!
Η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 Γενάρη, στην Αθήνα στο Σύνταγμα, και σε πολλές ακόμα πόλεις όλης της Ελλάδας, δίνει αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την απόσυρση της τροπολογίας των «απολύσεων», για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για την πραγματοποίηση 30 χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί «διορισμών» και αποκαλύπτεται ότι στην ουσία μιλάμε για σχέδιο απολύσεων!
To Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαιρετίζει τους συναδέλφους του συλλόγου που συμμετείχαν στην απεργία και στην απεργιακή κινητοποίηση. Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μαζική. Ακόμα, χαιρετίζει τους συναδέλφους από όλη τη χώρα, που διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα έδωσαν βροντερό παρών στο Σύνταγμα. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των φορέων του γονεϊκού κινήματος, των φοιτητικών συλλόγων, των σωματείων μιας σειράς κλάδων του δημοσίου, της ένωσης των εικαστικών, των θεατρολόγων, του πανελλήνιου μουσικού συλλόγου και άλλων φορέων που στάθηκαν δίπλα μας στο δίκαιο αγώνα που δίνουμε. Αυτός είναι ο δρόμος, αυτή είναι η προοπτική συμμαχία και κοινή δράση όλων των εργαζομένων για το ζήτημα της Παιδείας είναι ζήτημα όλου του λαού.
Δεν μας φοβίζει, αντίθετα μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο, η κυβερνητική βία και καταστολή! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να βγάλει μέχρι τέλους τη «βρώμικη δουλειά» για την οποία «επιλέχθηκε» και για αυτό χρησιμοποιεί κάθε μέσο.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, με τη μαζική τους συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στέλνουν το μήνυμα πως καμία «ψήφο εμπιστοσύνης» δεν πρόκειται να δώσουν στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Χρειάζεται τώρα να καταδικαστούν μαζικά οι πολιτικές και τα κόμματα που υπερασπίζονται την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους.
Συνεχίζουμε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, τις επόμενες ημέρες με συσκέψεις, ενημερώσεις στα σχολεία, αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, κινητοποιήσεις και νέα απεργία ώστε το σχέδιο λαιμητόμος να αποσυρθεί, να μη ψηφιστεί, να πάει στον κάλαθο των αχρήστων.  
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!
ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: