Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019


spe-ploumpidis.blogspot .com         αρ. πρωτ.  267           10/02/2019
   
Αγαπητοί γονείς,
Μας γνωρίζετε. Είμαστε οι (αναπληρωτές) εκπαιδευτικοί που ερχόμαστε στα σχολεία και γρήγορα-γρήγορα πρέπει να μάθουμε τα παιδιά σας, τους μαθητές μας. Δεν έχουμε πολυτέλεια να το πάμε “σιγά-σιγά”, γιατί θέλουμε και πρέπει να αποκτήσουμε μια σταθερή και ζεστή επαφή με τους μαθητές μας.
Μας γνωρίζετε. Αποφασίσαμε να γίνουμε εκπαιδευτικοί γιατί είναι πραγματικά όμορφο να βλέπεις τα παιδικά μάτια να αστράφτουν σε κάθε γνώση που παίρνουν, σε κάθε αστείο που ακούγεται στην τάξη. Είναι όμορφο, κι ας είναι δύσκολο, να πρέπει να βοηθήσεις στο να λυθούν προβλήματα ανάμεσα σε παιδιά, κυρίως να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που καθρεφτίζονται στις ψυχές των μαθητών μας. Από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα που φέρνουν, ούτως ή άλλως, από το σπίτι.
Αυτή τη μάχη έχουμε αποφασίσει να τη δώσουμε και τη δίνουμε καθημερινά.
Γνωρίζουμε εσάς και τις αγωνίες σας… Την αγωνία που έχετε όταν ξεκινάει το σχολείο, για να τα φέρετε βόλτα, να πληρώσετε τη σχολική λίστα, τα φροντιστήρια, τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Ξέρουμε ότι έχετε όνειρα και προσδοκίες για τα παιδιά σας. Και αυτές οι προσδοκίες είναι που μας γεμίζουν αγωνία.
Την αγωνία που νιώθουμε  εμείς για το αν και πού θα δουλεύουμε την επόμενη χρονιά, ξέρουμε ότι τη νιώθετε και εσείς για το αν το παιδί σας θα έχει δάσκαλο από τον Σεπτέμβρη, αν θα έρθει η Παράλληλη Στήριξη έγκαιρα. Ξέρουμε ότι όπως εμείς, ούτε κι εσείς θέλετε ένα σχολείο γεμάτο κενά και ελλείψεις!!
Αυτή την πραγματικότητα θέλουμε και πρέπει να αλλάξουμε. Δεν είναι αυτό το σχολείο που έχουμε ανάγκη!
Το τελευταίο διάστημα εμείς οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, έχοντας στο πλευρό μας και τους μόνιμους συναδέλφους μας, έχουμε ξεκινήσει έναν πολύμορφο αγώνα διαρκείας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που οδηγεί στην απόλυση πολλών συναδέλφων μας.
Η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, προχώρησε στην ψήφιση του νόμου για το προσοντολόγιο που διαμορφώνει έναν νέο τρόπο διορισμού και πρόσληψης απαξιώνοντας την προϋπηρεσία και το πτυχίο χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Ξέρετε κι εσείς όπως κι εμείς ότι η κοροϊδία πάει σύννεφο από τις κυβερνήσεις. Έχουμε ήδη ακούσει υποσχέσεις για χιλιάδες διορισμούς, και από αυτή την Κυβέρνηση και από την προηγούμενη, οι οποίες βέβαια ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν.
Ο νόμος που τελικά ψήφισε η κυβέρνηση ουσιαστικά διώχνει χιλιάδες από μας από τα σχολεία. Μας βάζει να κυνηγάμε χαρτιά και πιστοποιήσεις, λες και αυτά από μόνα τους αποδεικνύουν κάτι. Στην ουσία δείχνουν ποιανού η τσέπη άντεξε λίγο περισσότερο, αφού όλο αυτό το κυνήγι προσόντων είναι επί πληρωμή.
Εμείς οι δάσκαλοι των παιδιών σας δε θέλουμε ένα σχολείο που θα καλλιεργεί τον ανταγωνισμό, δε θέλουμε τα παιδιά μας να γαλουχηθούν στη λογική του μονομάχου. Θέλουμε και αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες και θα διαμορφώνει ανθρώπους με αξίες και ιδανικά που θα παλεύουν και αυτοί με τη σειρά τους για μια καλύτερη κοινωνία.
Όσο δε λύνεται το πρόβλημα της κάλυψης των κενών με μόνιμους διορισμούς σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες, τόσο θα βρίσκεται στον αέρα η μόρφωση των παιδιών σας, αφού θα εξαρτάται από το πότε θα προσλάβει αναπληρωτές η κάθε κυβέρνηση. Τέτοια παραδείγματα τα έχουμε ζήσει όλοι. Μπορεί για όλη τη χρονιά να μην έχουν εκπαιδευτικό της Ειδικής Αγωγής, καθώς και της Μουσικής, των Εικαστικών, της Γυμναστικής, της Πληροφορικής…
Αγαπητοί γονείς,
Δεν είμαστε μόνοι σε αυτή την κατάσταση της αβεβαιότητας. Ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς ζουν με τον ίδιο τρόπο.
Γι’ αυτό δε ζητάμε να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας. Ζητάμε να αγωνιστούμε μαζί για το δικαίωμα στη μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά για όλους ενάντια σε κάθε μορφής ελαστική εργασία. Γιατί η διεκδίκηση αυτή αφορά όλους τους άνεργους, αφορά το 40% των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα που δουλεύουν με μερική απασχόληση ή εκείνους που δουλεύουν εκ περιτροπής. Ζητάμε να αγωνιστούμε μαζί για το δημόσιο δωρεάν σχολείο , για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών σας.
Απευθυνόμαστε με αίσθημα ευθύνης απέναντι σας.
Η κυβέρνηση αυτή, όπως και οι προηγούμενες, επιλέγει να βάζει μπροστά τις ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών και του ΝΑΤΟ, δίνοντάς τους πακέτα δισεκατομμυρίων…
Εμείς επιλέγουμε να βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας για σχολεία με δασκάλους και καθηγητές, με σταθερή παιδαγωγική σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή, με σταθερή εργασία. Από αυτό δεν θα κάνουμε βήμα πίσω.
Είμαστε πεισμένοι ότι όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούμε να δεχτούμε σκυφτοί τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, δεν είναι ανίκητοι. Αρκεί να σηκώσουμε το μπόι μας.
Αγαπητοί γονείς,
Οι αγώνες που έγιναν, έδειξαν ποιος έχει δίκιο. Ήρθε καιρός αυτό το δίκιο να γίνει πραγματικότητα. Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές θέλουμε ένα σχολείο που θα μορφώνει ουσιαστικά τα παιδιά, θέλουμε αξιοπρεπή ζωή και μέλλον!
Θέλουμε: ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τα σωματεία μας, όλους εσάς, όλη την κοινωνία.
Ο λαός δε σώζεται, αλλά σώζει!!Δεν υπάρχουν σχόλια: