Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019


spe-ploumpidis.blogspot .com         αρ. πρωτ. 296            03/04/2019

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Από το απόγευμα της Δευτέρας 25 Μάρτη, το Ισραήλ έχει ξεκινήσει νέους βομβαρδισμούς εναντίον του Παλαιστινιακού λαού στην περιοχή της Γάζας. Η επίθεση ξεκίνησε λίγες μόνο ώρες μετά την επίσημη αναγνώριση της Ισραηλινής κατοχής στα υψίπεδα του Γκολάν, από την Κυβέρνηση των ΗΠΑ και λίγες μόνο μέρες μετά την σύνοδο Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου μαζί με τις ΗΠΑ. Το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ το οπλίζουν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και οι κυβερνήσεις που στηρίζουν την δολοφονική του πολιτική.
Οι όποιες «ευκαιρίες» προκύπτουν από τη συνεργασία με το Ισραήλ, όπως διαφημίζει ο Τσίπρας, θα είναι βαμμένες με το αίμα του Παλαιστινιακού λαού, ενώ εμπλέκουν την Ελλάδα ακόμη περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή. 
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας παραμένει σταθερά στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 
Να αναγνωριστεί άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ελληνικής Βουλής το 2015. 
Να σταματήσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις καθώς και η πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, που συνεχίζει και εμβαθύνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η βία και οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. 
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για 
§ Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ 
§ Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967 
§ Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67 
§ Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη 
§ Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας 
§ Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους 
§ Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές 
Δεν υπάρχουν σχόλια: