Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019

spe-ploumpidis.blogspot .com         αρ. πρωτ. 327            4/09/2019

ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!
Δεν πάει άλλο με την έντονη δυσοσμία και την αφόρητη κατάσταση στις γειτονιές μας!
 Δε συμβιβαζόμαστε με τις επικίνδυνες ουσίες που απειλούν εμάς και τα παιδιά μας!
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από τις μετρήσεις της ποιότητας του αέρα στα Λιπάσματα, από το Δημόκριτο φαίνεται ότι υπάρχουν θειούχες πτητικές ενώσεις που προέρχονται από επεξεργασία ή καύση πετρελαιοειδών  και μεμονωμένες τιμές βενζολίου που ξεπερνούν τη μέση οριακή τιμή για την προστασία της υγείας μας! Επιβεβαιώνονται επομένως οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία!
Ειδικά τους τελευταίους μήνες η κατάσταση με τη δυσοσμία είναι αφόρητη. Είναι τόσο έντονη, που κυριολεκτικά δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρα των σπιτιών μας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Τουλάχιστον τα 3 τελευταία χρόνια, όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η κατάσταση στην περιοχή μας γίνεται ανυπόφορη από τη δυσοσμία, χωρίς να είναι γνωστό τί επιπτώσεις έχει στη δημόσια υγεία. Το 2018, που οι ζέστες ξεκίνησαν νωρίτερα, έκλεισαν ακόμα και τα σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή με απόφαση του Δήμου, καθώς είχαμε μέχρι και λιποθυμικά επεισόδια μαθητών.
Ο Σύλλογός μας  παλεύει  ενάντια  στις πολιτικές που αφήνουν τα καζάνια του θανάτου να είναι μέσα στα σπίτια μας. Δεν είναι δυνατόν  Δήμος και  Περιφέρεια να υποστηρίζουν ότι δε γνωρίζουν πού μπορεί να οφείλεται η δυσοσμία!!! Η δε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε το κορόιδο και φρόντισε την παραπέρα αδειοδότηση βιομηχανικής δραστηριότητας στην επιβαρυμένη μας περιοχή, όπως πχ της “Oil One”, για άλλα 20 χρόνια σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο και το άρθρο 70 που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι οι λαϊκές ανάγκες, και η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, είναι ασυμβίβαστα, δεν συναντιούνται πουθενά.
Ξεσηκωμός! Δεν περιμένουμε ούτε λεπτό!
Απαιτούμε:
·         Να φύγουν τα καζάνια του θανάτου από τις γειτονιές μας. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις τους μακριά από κατοικημένες περιοχές και να αποδοθεί το σύνολο των 640 στρ. στο λαό της περιοχής, με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση.
·         Άμεσα μέτρα, στην πράξη και όχι στα χαρτιά, για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης (ΒΑΜΕ). Ενημέρωση των κατοίκων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, σχέδιο που αφορά Πυροσβεστική και Αστυνομία, διαθεσιμότητα υποδομών σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, εναλλακτικός δρόμος διαφυγής κ.λπ.
·         Άμεσα μέτρα για τη ρύπανση στην περιοχή από τις βιομηχανίες. Είναι όρος για να σταματήσει άμεσα η δυσοσμία που μας ταλαιπωρεί.
Καλούμε τους συναδέλφους, τους γονείς των μαθητών μας, τον λαό της περιοχής του Κερατσινίου-Δραπετσώνας να συμμετάσχει στην κινητοποίηση του συλλόγων και μαζικών φορέων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/9 στις 18:30 έξω από το πρώην Δημαρχείο της Δραπετσώνας και στην πορεία προς τις εγκαταστάσεις της OilOne.

                                                                            ΤΟ  Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: