Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019


spe-ploumpidis.blogspot .com    αρ. πρωτ. 338        18/09/2019
Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019
ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας!
Απεργιακή ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 π.μ. στην πύλη της cosco με το μπλοκ του Συλλόγου μας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στις 24 του Σεπτέμβρη με την απεργία μας υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας, το δικαίωμά μας να συνδικαλιζόμαστε, να διεκδικούμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Απεργούμε οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Απεργία έχουν κηρύξει ήδη Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και η ΑΔΕΔΥ!
                Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον «αναπτυξιακό» της νόμο δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές» και παράλληλα τσακίζει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματά μας! Αφανίζει στην ουσία τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, "φακελώνει" τους εργαζόμενους που συνδικαλίζονται, καταργεί τα καταστατικά των σωματείων κι εμποδίζει μαζικές συνδικαλιστικές διαδικασίες, όπως οι γενικές συνελεύσεις! Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ! Είναι φανερό ότι ΕΕ, κεφάλαιο και κυβερνήσεις του θέλουν να μπει στον γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων για να περνούν ανενόχλητοι τα αντιλαϊκά τους μέτρα!
Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει:
ü  Τη θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου» και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες, που με υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζονται οι «λεπτομέρειες», που μόνο τέτοιες δεν είναι.
ü  Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Ο Υπουργός Εργασίας θα είναι πάνω από τα καταστατικά των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια τη συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων μας σε “κουρελόχαρτα”!
ü  Τον οριστικό ενταφιασμό των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, αφού για να επεκταθούν πρέπει να υπάρχει τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”. Θα υπερισχύουν τοπικές κλαδικές συμβάσεις και «ενώσεις προσώπων» σαν τις πάνω από 1500 τέτοιες ενώσεις που έστησαν οι εργοδότες το 2012-13 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου. Τώρα θέλουν να τους πάνε παρακάτω και να χτυπήσουν παραπέρα τα ασφαλιστικά δικαιώματα! Θεσπίζουν συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη!
Συνάδελφοι, με τη μαζική μας συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ 24 Σεπτέμβρη και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 π.μ. στην πύλη της cosco υπερασπιζόμαστε τα συνδικάτα μας, που είναι όπλο στα χέρια των εργαζόμενων! Δεν τα παραδίνουμε σε κράτος-εργοδότες!

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!

ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: