Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019


         spe-ploumpidis.blogspot .com             αρ. πρωτ.  351                5/10/2019
ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!
Συμμετέχουμε στην οργανωτική σύσκεψη συλλόγων γονέων, φορέων, εκπαιδευτικών, εργατικών σωματείων τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 6.30μ.μ. στα 3ο&7ο Γυμνάσια
Δε συμβιβαζόμαστε με τις επικίνδυνες ουσίες που απειλούν εμάς και τα παιδιά μας!
Δεν πάει άλλο με την έντονη δυσοσμία και την αφόρητη κατάσταση στις γειτονιές μας!

           Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από τις μετρήσεις του «Δημόκριτου» για την ποιότητα του αέρα στην πόλη μας, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν θειούχες πτητικές ενώσεις που προέρχονται από επεξεργασία ή καύση πετρελαιοειδών. Επίσης καταγράφονται και τιμές βενζολίου που κάποιες μέρες ξεπερνούν τη μέση οριακή τιμή για την προστασία της υγείας μας! Επιβεβαιώνονται επομένως οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία!
Ειδικά τους τελευταίους μήνες η κατάσταση με τη δυσοσμία είναι αφόρητη. Είναι τόσο έντονη, που κυριολεκτικά δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρα των σπιτιών μας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Τουλάχιστον τα 3 τελευταία χρόνια, όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η κατάσταση στην περιοχή μας γίνεται ανυπόφορη από τη δυσοσμία, χωρίς να είναι γνωστό τί επιπτώσεις έχει στη δημόσια υγεία.
Κοντά στα καζάνια υπάρχουν σχολεία, που καθημερινά υποδέχονται εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στην περιοχή της ανάπλασης (Λιπάσματα), σε απόσταση αναπνοής από τα καζάνια, τα σχολεία πραγματοποιούν σχολικούς περίπατους (υπάρχουν φορές που έχουν αναβληθεί λόγω της πολύ έντονης δυσοσμίας!). Το 2018, που οι ζέστες ξεκίνησαν νωρίτερα, έκλεισαν ακόμα και τα σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή με απόφαση του Δήμου, καθώς είχαμε μέχρι και λιποθυμικά επεισόδια μαθητών.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ
ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!
ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!
          Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που αφήνουν τα καζάνια του θανάτου μέσα στην καρδιά της πόλης μας καταδικάζοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
          Είναι διαχρονικές οι ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αδειοδοτήσει βιομηχανική δραστηριότητα στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή μας. Είναι χαρακτηριστικό για παράδειγμα πως την άδεια στην Oil One έδωσε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε παράταση άλλα 20 χρόνια ζωής στα καζάνια με το άρθρο 70 του πολυνομοσχεδίου του μεσοπρόθεσμου αδειοδοτώντας μάλιστα και την εγκατάσταση χιλιάδων κυβικών μαζούτ. Ο ένας παίρνει την αντιλαϊκή σκυτάλη από τον άλλο ρημάζοντας την ζωή του λαού. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και τα σχέδια που ανακοίνωσε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για τον χώρο των Λιπασμάτων. Σχέδια που υπηρετούν την κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
          Την ίδια ώρα τεράστιες είναι οι ευθύνες της σημερινής και της προηγούμενης περιφερειακής αρχής αλλά και της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ που συνέβαλλαν στον αποπροσανατολισμό του λαού και καθησύχαζαν ότι τάχα θα βρεθεί λύση καλλιεργώντας αυταπάτες.
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι οι λαϊκές ανάγκες, και η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, είναι ασυμβίβαστα, δεν συναντιούνται πουθενά.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ!


Απαιτούμε:
·         Να φύγουν τώρα τα καζάνια του θανάτου από τις γειτονιές μας. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις τους μακριά από κατοικημένες περιοχές
·         να αποδοθεί το σύνολο των 640 στρεμμ. στο λαό της περιοχής, με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση.
·         Αξιοποίηση του συνόλου της έκτασης για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε αναψυχή, πολιτισμό, άθληση, υγειά. Καμία δραστηριότητα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, καμία ανταποδοτική λειτουργία άμεση ή έμμεση. Αποκλειστική χρηματοδότηση και συντήρηση της έκτασης και των υποδομών από τον κρατικό προϋπολογισμό
·         Άμεσα μέτρα, στην πράξη και όχι στα χαρτιά, για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης (ΒΑΜΕ). Ενημέρωση των κατοίκων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, σχέδιο που αφορά Πυροσβεστική και Αστυνομία, διαθεσιμότητα υποδομών σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, εναλλακτικός δρόμος διαφυγής κ.λπ.
·         Άμεσα μέτρα για τη ρύπανση στην περιοχή από τις βιομηχανίες. Είναι όρος για να σταματήσει άμεσα η δυσοσμία που μας ταλαιπωρεί.
·         Μείωση του εργάσιμου χρόνου με αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων. Πλήρη, σταθερή εργασία για όλους.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» συμμετέχει στην οργανωτική σύσκεψη που καλεί η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου τη ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ,
στα 3ο & 7ο Γυμνάσια Κερατσινίου (Ζάππα & Παπαναστασίου), στις 6:30μ.μ.
για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για την ανάγκη άμεσης κλιμάκωσης του αγώνα μας με πρώτο αγωνιστικό σταθμό την πραγματοποίηση κινητοποίησης
 στο Περιφερειακό Συμβούλιο
ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: