Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019


spe-ploumpidis.blogspot .com                     αρ. πρωτ. 355                8 /10/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΡΕΠΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει φαινόμενα απρεπούς συμπεριφοράς μερίδας γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών.
Το φαινόμενο αυτό δυστυχώς έχει εμφανιστεί και σε σχολεία του Συλλόγου μας.
Τις περισσότερες φορές αιτία είναι η άρνηση των γονέων να υπακούσουν στους κανόνες λειτουργίας του σχολείου, παρόλο που τα σχολεία τούς αναρτούν σε εμφανές σημείο. Επιπλέον, αιτία αποτελεί και η επιβολή της προσωπικής άποψης-αντίληψης που έχει ο γονέας σε σχέση με την εκπαιδευτική-διδακτική διαδικασία που εξελίσσεται σε επίπεδο τάξης ή εξατομικευμένα στο παιδί του.
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε όλοι οι εργαζόμενοι, μέσα σε αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, με εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν στο παρελθόν να χάνονται, με όξυνση κοινωνικών φαινομένων όπως τα ναρκωτικά, η ανεργία, η φτωχοποίηση, η έξαρση παραβατικών συμπεριφορών και πράξεων, με παράλληλη πλήρη υποβάθμιση της Παιδείας, της Υγείας, των κοινωνικών υπηρεσιών, η ενότητα εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και ο αγώνας για ένα σχολείο που θα μορφώνει πρέπει να είναι πρώτο μέλημα στη συνείδηση όλων.
Ο εκπαιδευτικός μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο εργασίας προσπαθεί να ανταποκριθεί στο δύσκολο και πολλαπλό παιδαγωγικό του ρόλο και μάλιστα τις περισσότερες φορές με μοναδικό αρωγό την αγάπη του για τα παιδιά.
Για να μπορεί να επιτελέσει χωρίς επιπλέον κωλύματα ή εμπόδια την παιδαγωγική αποστολή του θα πρέπει να μη διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου από εξωσχολικούς παράγοντες. Ο σεβασμός στους κανόνες λειτουργίας του σχολείου είναι απαραίτητος από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
Ως Σύλλογος έχουμε προμετωπίδα τον αλληλοσεβασμό εκπαιδευτικών, μαθητών , γονέων. Ταυτόχρονα έχουμε όμως ξεκάθαρη τη θέση ότι ο καθένας έχει ξεχωριστό διακριτό ρόλο. Μέσα στο σχολείο υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία  είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων, που με βάση την ισχύουσα νομοθεσία διασφαλίζει καθήκοντα και υποχρεώσεις.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» θα συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών για την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Όμως,  δηλώνει απερίφραστα ότι δε θα επιτρέψει οποιαδήποτε άσκηση λεκτικής, ψυχολογικής ή σωματικής βίας από οποιονδήποτε σε βάρος εκπαιδευτικού κατά την άσκηση των καθηκόντων του και θα παράσχει όποια βοήθεια χρειαστεί (νομική, συνδικαλιστική).



Δεν υπάρχουν σχόλια: