Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019


spe-ploumpidis.blogspot .com                     αρ. πρωτ. 353                 8 /10/2019

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ 5ο Δ.Σ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 2μ.μ.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Για άλλη μια φορά είμαστε «στο ίδιο έργο θεατές» : ενώ η νέα Κυβέρνηση προπαγανδίζει την επιστροφή επιτέλους στην «κανονικότητα», διαπιστώνουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της β΄ φάσης προσλήψεων δεκάδες παραμένουν ακόμα τα κενά στις σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, στην παράλληλη στήριξη, ενώ τα ολοήμερα τμήματα, όπου έχουν ξεκινήσει, υπολειτουργούν. Οι  πλεονάζουσες ώρες των εκπαιδευτικών είναι η «μαγική συνταγή» για να «μαγειρευτεί» το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε σχολικής μονάδας, έτσι ώστε όλα φαινομενικά να λειτουργούν «εν τάξει». Η ανάπτυξη έρχεται, αλλά δεν αφορά την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των παιδιών μας ούτε τους εργαζόμενους, των οποίων οι μισθοί μένουν καθηλωμένοι… σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το νομοσχέδιο έκτρωμα, αναφορικά με τη λειτουργία των σωματείων αλλά και το δικαίωμα στην απεργία, που θέλει να βάλει φρένο στον αγώνα για τη διεκδίκηση των αυτονόητων (αλλά όχι δεδομένων) στον 21ο αιώνα!

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει από την ενότητα όλων των εκπαιδευτικών (μονίμων και συμβασιούχων αναπληρωτών, υπευθύνων τάξης και ειδικοτήτων). Στην πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» που στρέφει τους μεν κατά των δε, απαντάμε με τη μαζική συμμετοχή όλων μας στο σωματείο μας για το αυτονόητο : σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους. Μόνο με αποφάσεις της πλειοψηφίας της βάσης μπορούμε να ασκήσουμε τη μέγιστη πίεση.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ!
Διεκδικούμε εδώ και τώρα:
-       Να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε Γενική και Ειδική Αγωγή με μόνιμους διορισμούς. Άμεση κάλυψη των 10.000 και πλέον κενών.
-        Να λειτουργήσει παντού το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο με όλους τους εκπαιδευτικούς!
-       Να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα Ένταξης, οι Τάξεις Υποδοχής και οι ΔΥΕΠ!
-       Ένας εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή που χρειάζεται παράλληλη στήριξη! 
-       Επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση για όλους τους αναπληρωτές!
-       Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών!
-       Άμεση χρηματοδότηση για τις απαραίτητες δομές και προσωπικό, ώστε η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή να γίνει πραγματικότητα για όλα τα παιδιά!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος Π.Ε.  «Ν. Πλουμπίδης» καλεί όλους τους συνάδελφους σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στο 5ο Δ.Σ. Κερατσινίου στις 2μ.μ., προκειμένου ο Πρόεδρος του Συλλόγου να συμμετάσχει στη συνέχεια σε Ολομέλεια Προέδρων των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. που θα συγκαλέσει η ΔΟΕ με απόφαση ειλημμένη από ΓΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: