Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019


spe-ploumpidis.blogspot .com         αρ. πρωτ. 386            28/11/2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου έλαβε χώρα ένα περιστατικό τραμπούκικης συμπεριφοράς γονέα σε βάρος συναδελφισσών νηπιαγωγών σε νηπιαγωγείο του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα στο 25ο νηπιαγωγείο Κερατσινίου.
 Μητέρα μαθητή πήρε τηλέφωνο το πρωί στο σχολείο και άρχισε να φωνάζει, να εξυβρίζει με άκρως προσβλητικές και χυδαίες φράσεις, ενώ επιπλέον απείλησε ότι θα έρθει στο νηπιαγωγείο και θα χειροδικήσει σε βάρος των εκπαιδευτικών. Επιπρόσθετα, ασκώντας ψυχολογικό εκφοβισμό έκανε βόλτες γύρω από το σχολείο.
Αφορμή γι’ αυτή την απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη συμπεριφορά για γονέα μαθητή στάθηκε η συζήτηση που προηγήθηκε μεταξύ της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου με τη μητέρα του μαθητή την προηγούμενη μέρα, την ώρα που σχολούσαν τα παιδιά από το ολοήμερο.
Η προϊσταμένη ρώτησε τη μητέρα του παιδιού πού χτύπησε ο μαθητής, καθώς ήρθε στο σχολείο με σημάδια χτυπήματος. Επιπλέον, το παιδί εκείνη την ημέρα βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ήταν ατημέλητο και έκλαιγε συνεχώς. Τέλος, της επεσήμανε ότι το παιδί παρουσιάζει γενικότερες δυσκολίες στην τάξη και καλό θα ήταν να μιλήσει με τη νηπιαγωγό του πρωινού τμήματος, καθώς μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει γίνει εκ μέρους της μητέρας, ενώ θα έπρεπε να το έχει επιδιώξει η ίδια.
Κάθε εκπαιδευτικός που σέβεται τον εαυτό του και πάνω από όλα αγαπά τους μαθητές του, πόσο μάλιστα στην τρυφερή νηπιακή ηλικία, έχει χρέος να ενδιαφέρεται και να ρωτά τους κηδεμόνες των μαθητών, όταν υπάρχουν σημάδια ξυλοδαρμού ή όταν εμφανίζουν σοβαρές διαταραχές στη συμπεριφορά τους. Έχει χρέος να συμβουλεύει τους γονείς, να εκφράζει την επιστημονική του γνώμη για παιδαγωγικά ζητήματα στα οποία ο κάθε μαθητής θα πρέπει να ανταποκρίνεται. Να μη φοβάται να θίξει ζητήματα που ενδεχομένως δυσανασχετούν τους γονείς.
Είναι πράγματι ανεξήγητη η συμπεριφορά της μητέρας απέναντι στο ουσιαστικό ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών! Μας ανησυχεί και μας αναγκάζει ως εκπαιδευτικούς να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και προπάντων την σωματική, ψυχική υγεία όλων των μαθητών μας.
Οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί του 25ου νηπιαγωγείου Κερατσινίου  είναι άξιες συγχαρητηρίων για τον τρόπο που ασκούν τα παιδαγωγικά τους καθήκοντα.
Επίσης, είναι άξιες συγχαρητηρίων, γιατί χειρίστηκαν το θέμα υποδειγματικά ενημερώνοντας αμέσως την Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πειραιά, την Αστυνομία και την Εισαγγελία Πειραιά.
Ως  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης»:
·         Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδελφισσών νηπιαγωγών του σχολείου και στους μαθητές του και δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να απειλούνται οι εκπαιδευτικοί στο χώρο εργασίας τους.
·         Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του γονέα και παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη στις συναδέλφους νηπιαγωγούς αν χρειαστεί.
·         Καλούμε τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πειραιά να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, τη σωματική και ψυχική υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: