Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019


spe-ploumpidis.blogspot .com         αρ. πρωτ. 393             9 /12/2019

Διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο τους να μετακινηθούν προς τις οικογένειές τους!
Χιλιάδες συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα, μόνιμοι και αναπληρωτές, υπηρετούν εδώ και αρκετά χρόνια μακριά από την οικογένειά τους. Αυτό τους αναγκάζει να μετακινούνται σχεδόν κάθε εβδομάδα από τον τόπο υπηρεσίας στον τόπο διαμονής, έτσι ώστε να κρατήσουν μια στοιχειώδη επαφή με τα παιδιά τους. Αυτή η κατάσταση έχει επιβαρύνει τους συναδέλφους τόσο σε συναισθηματικό-κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε οικονομικό, αφού δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο μισός μισθός καταναλώνεται στο νοίκι και ο άλλος μισός στα έξοδα μετακίνησης κάθε Σαββατοκύριακου.
Τη φετινή χρονιά, η τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων τυχαίνει να είναι Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου. Στα σχολεία όλης της χώρας τόσο στην Α/θμια όσο και στη Β/θμια εκπαίδευση αξιοποιείται για σχολικές γιορτές. Η υποχρεωτική παρουσία συναδέλφων στο σχολείο εκείνη την ημέρα θα δημιουργήσει επιπλέον έξοδα, αφού θα αναγκαστούν να μετακινηθούν μόνο για μία ημέρα, στην οποία μάλιστα δε θα γίνουν και μαθήματα ή κάποιοι συνάδελφοι που ταξιδεύουν για μακρινούς προορισμούς θα αναγκαστούν να βρεθούν ακόμα και παραμονή Χριστουγέννων στο δρόμο προς τα σπίτια τους. 
Θεωρούμε ότι με πνεύμα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης, οι συνάδελφοι μπορούν να διευκολυνθούν να βρεθούν έγκαιρα στα σπίτια τους χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχολικές μονάδες που εργάζονται. 
Ζητούμε από το Υπουργείο, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διευθύνσεις, να δώσει τη δυνατότητα στους συναδέλφους που υπηρετούν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους να μεταβούν στον τόπο διαμονής τους την Παρασκευή 20/12.




Δεν υπάρχουν σχόλια: