Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019


spe-ploumpidis.blogspot .com         αρ. πρωτ. 398             19/12/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΔΥΕΠ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας την Πέμπτη 19/12 επισκέφτηκε μαζί με εκπροσώπους των Ενώσεων Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος τη ΔΥΕΠ του Σχιστού παραδίδοντας γραφική ύλη, παιχνίδια, ρουχισμό που προορίζονταν για τα 42 και πλέον νήπια που φοιτούν σε παράρτημα νηπιαγωγείου (13ου νηπιαγωγείου Κερατσινίου) μέσα στη δομή.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί εγκάρδια τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων των σχολείων ευθύνης μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου μας αλλά και των Ενώσεων Γονέων. Τα πράγματα που συγκεντρώθηκαν ήταν πάρα πολλά και χρειάστηκε πομπή αυτοκινήτων για να  μεταφερθούν από το Πέραμα και το Κερατσίνι στη Δομή.
Εκεί μας υποδέχτηκαν ο υπεύθυνος της Δομής κ. Κράλογλου, οι 2 συντονίστριες και ασφαλώς οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί που κάνουν εξαιρετική δουλειά.
Η γιορτή που διοργανώθηκε μέσα στο νηπιαγωγείο σε ζεστή ατμόσφαιρα, με το ξωτικό να μοιράζει δώρα και γλυκίσματα στα παιδιά και να τα μεταμορφώνει- βάφοντάς τα- σε διάφορα ζωάκια έδωσε σ’αυτά χαρά. Μεγάλη ήταν και η δική μας ευχαρίστηση που είδαμε τους μικρούς μας μαθητές, τα θύματα της προσφυγιάς και του πολέμου, να είναι χαρούμενα.
Αυτή η «αγκαλιά αλληλεγγύης» από εκπαιδευτικούς και γονείς των μαθητών μας αποτελεί την καλύτερη απάντηση απέναντι στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα δεινά που προκαλεί.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ιδιαίτερα θα ήθελε να ευχαριστήσει το 4ο Δ.Σ. Περάματος και το 15ο Δ.Σ. Κερατσινίου που μας διευκόλυναν ως κέντρα συλλογής των πραγμάτων.
Επιπλέον εκφράζουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας στην κ. Βασιλική Παπαθεοχάρη που ως ανιματέρ αφιλοκερδώς διασκέδασε τους μαθητές μας.
Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες- θύματα του πολέμου. Καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς, τους μαθητές μας, όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να ορθώνουν τείχος στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!!





Δεν υπάρχουν σχόλια: