Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

         spe-ploumpidis.blogspot .com             αρ. πρωτ. 429               12/2/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Μαζικότατη ήταν η προσέλευση των συναδέλφων στην εκδήλωση για το ασφαλιστικό που πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας την Τετάρτη 12 Φλεβάρη το απόγευμα στο 20ο Δ.Σ. Κερατσινίου.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Αλέξανδρος Αρβανιτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και ο Τάσος Σταυρόπουλος, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών.
Οι ομιλητές τόνισαν ότι η κοινωνική ασφάλιση είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων και προϊόν πολύχρονων αιματηρών συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο με τις κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο της κάθε χώρας, ότι  είναι Υγεία, Πρόνοια, προστασία στη δουλειά, κοινωνικές παροχές, εμβόλια, φάρμακα, δικαιώματα των ΑμΕΑ, συντάξεις!
Ανέδειξαν όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει ο νόμος Βρούτση που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.
Ένας νόμος, είπαν χαρακτηριστικά, που αποτελεί συνέχεια του νόμου-λαιμητόμου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίο θωρακίζει και μονιμοποιεί: συνταξιοδότηση στα 67 ή 62 με 40 χρόνια δουλειάς, κατάργηση αμετάκλητα 13ης, 14ης σύνταξης,  πλήρη εφαρμογή των μειώσεων κατά 50% στις επικουρικές και στο εφάπαξ, κρατική εγγύηση μόλις 345-380 € «εθνικής σύνταξης» (1ος πυλώνας), διατήρηση των εξευτελιστικών ποσοστών αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου για το 90% των συνταξιούχων κ.τ.λ.

 Ένας νόμος που φέρνει όμως και νέα μέτρα με χειρότερο ότι ενσωματώνει τα ταμεία επικουρικής και εφάπαξ στον ΕΦΚΑ, για να λεηλατηθούν τα 7-9 δις αποθεματικά τους και να οδηγηθούν οι εργαζόμενοι στον 2ο πυλώνα, τα επαγγελματικά ταμεία, αλλά και στον 3ο, τις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης! 
Είναι βέβαιο ανέφεραν ότι θα πληρώνουμε και στους 3 πυλώνες και δε θα ξέρουμε αν, πότε και τι θα πάρουμε πέρα από την «εθνική σύνταξη» και τι παροχές υγείας θα έχουμε, αφού απαλλάσσεται το κράτος και η εργοδοσία και από Κοινωνική Ασφάλιση γίνεται ατομική υπόθεση του καθενός!

Τέλος, κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην Γενική Απεργία στις 18 Φλεβάρη λέγοντας ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν την άμεση απόσυρση του νόμου Βρούτση-Κατρούγκαλου.
Ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήματα που τέθηκαν από τους συναδέλφους προς τους ομιλητές.
Η εκδήλωση τελείωσε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Βασίλη Βατίστα να ευχαριστεί τους συναδέλφους εκ μέρους του Δ.Σ. για την αθρόα παρουσία τους και να τους καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση του συλλόγου και των σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. και στην πορεία που θα ακολουθήσει.
ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


                                                                                    ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: