Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020


         spe-ploumpidis.blogspot .com             αρ. πρωτ.  423             4/2/2020

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ
ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Η κυβέρνηση της ΝΔ αμέσως μετά τις περικοπές που ψήφισε στον Κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 220 εκ. ευρώ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις για το 2020, όχι μόνο δεν κατάργησε το νόμο Κατρούγκαλου, όπως κάλπικα υπόσχονταν προεκλογικά, αλλά με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο που φέρνει στη Βουλή τον εφαρμόζει πλήρως και τον θωρακίζει νομικά παραπέρα για να ενταφιάσει και τις δικαστικές διεκδικήσεις.
Με το νέο Νόμο:
1.      Διατηρούνται τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή στα 62 χρόνια με 40!!! χρόνια υπηρεσίας για άντρες και γυναίκες.
2.      Η Επικουρική Ασφάλιση και το Εφάπαξ ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους, όπως προβλέπεται από το Νόμο Κατρούγκαλου με τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση.
3.      Παγιώνονται στο διηνεκές οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50%, όπως και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι μειώσεις έφτασαν στο 42%.
4.      Με το νέο νόμο καταργούνται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.
5.      Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια εργασίας.
6.      Διατηρείται η λεηλασία των 80 δις ευρώ που έγινε διαχρονικά στα Ασφαλιστικά Ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για να επιστραφούν τα κλεμμένα.
7.      Καταργούνται τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων.
Συνάδελφοι, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και συσπειρωμένοι στα σωματεία μας συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά όλη τη ζωή μας: την υγεία, την πρόνοια, την περίθαλψη, τις άδειες, το δικαίωμα στη μητρότητα, τις παροχές. Αφορά πρώτα και κύρια τους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους που δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που απολύονται κάθε Ιούνη, που έχουν τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα (βλ. άδειες, μητρότητα, επιδόματα). 
Ποιος αναπληρωτής εκπαιδευτικός, που βλέπει κάθε καλοκαίρι να λήγει η σύμβασή του, που δουλεύει λίγους μήνες το χρόνο, μπορεί να συμπληρώσει 40 χρόνια συνεχούς εργασίας; Κανείς!
Όσο θα ενισχύεται ο λεγόμενος ανταποδοτικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος, οι συμβασιούχοι όλο και πιο δύσκολα θα φτάνουν στη συνταξιοδότηση (αφού δουλεύουν το πολύ 9,5 μήνες το χρόνο).

 Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Αποσιωπούν ότι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων επηρεάζει άμεσα και την Κοινωνική Ασφάλιση, διότι οι συγκροτημένες εργασιακές σχέσεις, η πλήρης και σταθερή εργασία δεν παρέχει μόνο διασφαλίσεις για τη μισθωτή εργασία, αλλά στηρίζει και την Κοινωνική Ασφάλιση.
Διεκδικούμε:
·         Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματική δραστηριότητας στο τομέα της Υγείας και Πρόνοιας.
·         Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.
§  Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων ετών.
§  Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών.
§  Πλήρη Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.
§  Ειδικά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, το διάστημα της ανεργίας τους καλοκαιρινούς  μήνες να υπολογίζεται ως συντάξιμο με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
§  Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
§  Άμεση έκδοση προσωρινής σύνταξης μέχρι να εγκριθεί η απονομή σύνταξης.
§  Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών.
§  Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε είδους «τζόγο», να επιστραφούν στα ταμεία όλα τα κλεμμένα.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή, στις 6.30μ.μ
Το Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: