Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020


         spe-ploumpidis.blogspot .com             αρ. πρωτ. 425               5/2/2020
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» καλεί τους συνάδελφους σε γενική συνέλευση, στο 5ο Δημοτικό Σχ. Κερατσινίου (Ταϋγέτου 8) την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 14:00, προκειμένου ο Πρόεδρος του Συλλόγου να συμμετάσχει σε Ολομέλεια Προέδρων των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. στις 24 Φλεβάρη με επικαιροποιημένη απόφαση Γενικής Συνέλευσης του διεκδικητικού πλαισίου και του προγράμματος δράσης του Συλλόγου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η επίθεση στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο δεν κατάργησε τον νόμο Κατρούγκαλου, όπως κάλπικα υπόσχονταν προεκλογικά, αλλά με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή τον εφαρμόζει πλήρως και τον θωρακίζει νομικά παραπέρα. Ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να μετατρέψει τη συλλογική κατάκτηση της προστασίας των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας εδώ και πάνω από έναν αιώνα, από κοινωνική σε ατομική υπόθεση. Η Κοινωνική ασφάλιση σχετίζεται άμεσα με το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αφορά τόσο μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους όσο και τους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους, που δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που απολύονται κάθε Ιούνη, που έχουν τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα (βλ. άδειες, μητρότητα, επιδόματα).
Την ίδια στιγμή οι εξαγγελίες για μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση, που δεν περιλαμβάνονται καν στον προϋπολογισμό του 2020, δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τα τεράστια κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία. Ταυτόχρονα, τιμωρεί με 3ετή αποκλεισμό (δηλαδή οριστικό πέταγμα από την εκπαίδευση) όποιον συνάδελφο δεν αναλάβει υπηρεσία ή παραιτηθεί, αρχικά των νεοδιόριστων, με προοπτική να γενικευτεί και στους αναπληρωτές Η πρόσφατη ψήφιση του νόμου που εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με τα πτυχία των Κολεγίων εντείνει την απαξίωση των πτυχίων και την πολυκατηγοριοποίησή τους.
Η κυβέρνηση της ΝΔ το επόμενο διάστημα σχεδιάζει να παρέμβει και στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης με την αξιολόγηση, τις νέες δομές, το ρόλο των στελεχών που θα κάνουν τον εκπαιδευτικό φοβισμένο και ανασφαλή ώστε να υλοποιεί στο ακέραιο κάθε κυβερνητική κατεύθυνση μέσα στο σχολείο.
Με αποφασιστικότητα, οργάνωση και συμμετοχή μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που θέτει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ!
Διεκδικούμε εδώ και τώρα:
·        Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας. Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.
·        Ειδικά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, το διάστημα της ανεργίας τους καλοκαιρινούς  μήνες να υπολογίζεται ως συντάξιμο με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
·        Εξίσωση των δικαιωμάτων των Αναπληρωτών με αυτά των Μονίμων
·        Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών (περισσότεροι από 40.000) που δουλεύουν στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. Μείωση των μαθητών σε 15 ανά τάξη για Νηπιαγωγείο, Α΄ και Β΄ Δημοτικού, 20 στις υπόλοιπες τάξεις.
·        Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.
·        Στήριξη της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Όλα τα παιδιά στις δομές που έχουν ανάγκης, ένας δάσκαλος παράλληλης στήριξης για κάθε ένα παιδί. Να στελεχωθούν άμεσα όλα τα τμήματα ένταξης.
·        Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Χρηματοδότηση των σχολείων, σύγχρονες υποδομές με κρατική ευθύνη. Αντισεισμική, αντιπυρική, αντιπλημμυρική θωράκιση.
·        Πάλη ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση που δεν έχει καμία σχέση με την στήριξη και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, αλλά αποτελεί ένα ακόμα μέσο για την προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 2μ.μ. στο 5ο Δ.Σ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18/2
ΤΟ Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: