Τρίτη 28 Απριλίου 2020

                                                      αρ. πρωτ.  483                28/4/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Ολιγομελή, αλλά δυναμική σε συνθήματα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου στις 11 π.μ. στην πλατεία Κύπρου στο Κερατσίνι (έναντι Δημαρχείου) από τον Σύλλόγό μας, την ΕΛΜΕ Πειραιά και τις Ενώσεις Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης που είχαν εξαγγείλει δεκάδες εργατικά σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με σύνθημα: «Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά» αναδεικνύοντας τις συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας για τους εργαζόμενους με ή χωρίς πανδημία.
Επιπλέον, η εκπαιδευτική κοινότητα βροντοφώναξε την πλήρη αντίθεσή της με την επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία που ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς με τον παραπλανητικό τίτλο «αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου» θα τσακίσει ολοκληρωτικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Ηλίας Πατίδης, ο ταμίας της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Κων/νος Άνινος, ο πρόεδρος του Συλλόγου μας Βασίλης Βατίστας, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας Ελένη Κορδονέλη. Όλοι οι ομιλητές απαίτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Μετά τις ομιλίες μοιράστηκαν οι ανακοινώσεις των σωματείων σε δρόμους γύρω από την πλατεία.
Τα εκπαιδευτικά σωματεία και οι φορείς του γονεϊκού κινήματος ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς.
Θυμίζουμε ότι ο σύλλογό μας  θα τιμήσει την 1η Μάη:
Με Συμμετοχή σε Συγκέντρωση Συνδικάτων–Φορέων στο μνημείο νεκρών εργατών στην ν/ζώνη Περάματος και στη συνέχεια στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι με κατάθεση στεφάνου.













Δεν υπάρχουν σχόλια: