Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ


 

Αρ. πρωτ. 631         9/3/2021

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ

16 ΜΑΡΤΗ 6.00 π.μ. αποκλεισμός ΣΜΑ Σχιστού

17 ΜΑΡΤΗ 11 π.μ. ενημερωτικές εξορμήσεις στο Σελεπίτσαρι και πλατεία Ηρώων Πέραμα. Στις 5 μ.μ. στα Λιπάσματα (Κράκαρι)

19 ΜΑΡΤΗ  5.30 μ.μ. μηχανοκίνητη πορεία στις γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος που θα καταλήξει στον χώρο του ΣΜΑ στο Σχιστό

èΑφετηρία για τους μαζικούς φορείς του Κερατσινίου & της Δραπετσώνας το γήπεδο των Σιταποθηκών στην Αμφιάλη (επί της Γαληνού)

èΑφετηρία για τους μαζικούς φορείς του Περάματος το Πορθμείο της πόλης

     Με ευθύνη της Κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων, αλλά και την στάση των δημοτικών αρχών των δήμων μας στις γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος ο λαός είναι πραγματικά έκθετος απέναντι στην πανδημία. Κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας μας δεν παίρνεται στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), στα σχολεία, στα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Την ίδια στιγμή οι δημόσιες τοπικές μονάδες υγείας είναι πλήρως υποστελεχωμένες. Στο ΙΚΑ Περάματος περιστέλλονται ιατρεία για να  λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο. Το Κέντρο Υγείας Δραπετσώνας είναι πλήρως υποστελεχωμένο και αυτό του Κερατσινίου παραμένει εκτός λειτουργίας ενώ στο Πέραμα δεν υπάρχει Κέντρο Υγείας. Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία του Πειραιά να μετατρέπονται σε νοσοκομεία «μίας νόσου»

     Οι γειτονιές μας εδώ και χρόνια έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές και ωρολογιακές βόμβες με τα καζάνια του θανάτου κυριολεκτικά δίπλα στα σπίτια και τα σχολεία μας και όλους εμάς αναγκασμένους να αναπνέουμε καρκίνο και θάνατο ζώντας και με τον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης μέσα στις πόλεις μας.

     Στην παραπάνω άθλια κατάσταση έρχονται να προστεθούν τα σχέδια της Κυβέρνησης και της Περιφερειακής Αρχής ΝΔ (Πατούλη) που στοχεύουν να ολοκληρώσουν όσα δεν πρόλαβαν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η Περιφερειακή της Αρχή (Δούρου)  για δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Σχιστό. Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει ακόμα και το ενδεχόμενο δημιουργίας εργοστασίου καύσης απορριμμάτων. Την ίδια ώρα στο Πέραμα έχει γίνει και χωροθέτηση  Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Παλαιό Νεκροταφείο της πόλης, δηλαδή δίπλα στα σπίτια μας.  

     Η στάση των δημοτικών αρχών του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο Πέραμα όσο και στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας κάθε άλλο παρά πραγματικά εμπόδια βάζουν απέναντι σε αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς.

     Άλλωστε είναι οι δημοτικές αρχές που είχαν συμφωνήσει με τους σχεδιασμούς της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής για ΜΕΑ δίπλα στα σπίτια μας αρκεί αυτή να εξυπηρετεί τα απορρίμματα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Σήμερα που οι σχεδιασμοί αυτοί επιταχύνονται οι δημοτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους μας παρ’όλες τις κορώνες που βγάζουν προσπαθούν να θολώσουν το τοπίο και να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση γύρω από την δημιουργία ΜΕΑ. Είτε με έμμεσο είτε με πιο άμεσο τρόπο παρουσιάζουν ως μια δίκαιη λύση που δεν καρποφόρησε τη συμφωνία τους με τους σχεδιασμούς της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, που στην ουσία τους ταυτίζονται με όσα σήμερα ετοιμάζεται να προχωρήσει η Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ (Πατούλη). Μάλιστα πρόσφατα αποκαλύφτηκε στον λαό της περιοχής μας αυτό που απέκρυπταν. Δηλαδή πως εδώ και 11 χρόνια στο Σχιστό λειτουργεί και Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του δήμου Πειραιά που εν μέσω πανδημίας νομιμοποιήθηκε. Χαρακτηριστική για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι και η πολιτική επιλογή που έχει κάνει η δημοτική αρχή Περάματος  που έχει βάλει με τη σειρά της την σφραγίδα της στην χωροθέτηση ΣΜΑ στο Παλαιό Νεκροταφείο μιας και  όλα αυτά τα χρόνια συντήρησε και διεύρυνε την παράνομη χωματερή φτάνοντας τελικά να την νομιμοποιήσει ως ΣΜΑ.

 

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΜΠΟΧΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΚΙ’ΑΛΛΟ ΤΑ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

 

Οι μαζικοί φορείς του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος συντονίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε τον λαό των περιοχών μας να πάρει θέση μάχης για να μην περάσει το νέο έγκλημα που ετοιμάζουν για εμάς και τα παιδιά μας.

 

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·        Όχι στην δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό. Ούτε σκέψη για εργοστάσιο καύσης.

·        Να κλείσει τώρα ο ΣΜΑ στο Παλαιό Νεκροταφείο Περάματος  και ο ΣΜΑ του Πειραιά που λειτουργεί στο Σχιστό. Να παρθεί πίσω η τροπολογία του Δεκέμβρη του 2020 που τον νομιμοποίησε.

·        Άμεση ανάπλαση του παλιού νεκροταφείου σε χώρο πρασίνου και αναψυχής.

·        Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή. 

·        Με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων, να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή.

·        Να καθοριστούν κριτήρια καταλληλότητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων, με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

·        Να καταργηθούν τα ανταποδοτικά τέλη. Καμιά επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

·        Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

 

ΤΟ ΔΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: