Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 19/1


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 19/1 

 

Την Τετάρτη  19/1 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πειραιά ύστερα από κάλεσμα των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας και των Ενώσεων Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Ε Διαμερίσματος Πειραιά, Κορυδαλλού. Στην παράσταση συμμετείχαν και αρκετοί Σύλλογοι Γονέων.  

Στα πλαίσια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των γονέων με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά.

 

Αντικείμενο της παράστασης διαμαρτυρίας αποτέλεσαν: 

  • Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις εορτές σε συνθήκες κορύφωσης της πανδημίας, που έχει μετατρέψει τα σχολεία σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού. 
  • Τα δεκάδες λειτουργικά κενά  που εξακολουθούν να υπάρχουν Γενάρη μήνα από την  έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία στα οποία έρχονται να προστεθούν και τα έκτακτα κενά που προκύπτουν από εκπαιδευτικούς που νοσούν. 
  • Το έγγραφο του ΙΕΠ που ζητούσε από τις σχολικές μονάδες να αποτυπώσουν- καταγράψουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό ΤΠΕ που διαθέτουν μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που συνοδεύεται και με απειλές… 
  • Η καθυστερημένη- σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των αναπληρωτών- απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων βάσει της προϋπηρεσίας και των τίτλων σπουδών (μεταπτυχιακά) του κάθε συναδέλφου αναπληρωτή που δυσχεραίνει βιοποριστικά την καθημερινότητά του. 

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των συλλόγων των εκπαιδευτικών και των γονέων τόνισαν ότι παρά την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να παρουσιάσουν μια μαγική εικόνα τις πρώτες ημέρες ανοίγματος των σχολείων, μιλώντας για «κάποιες αναμενόμενες αρρυθμίες», η κατάσταση δυστυχώς είναι εκρηκτική. «Ανοίξαμε με 25.000 κρούσματα μαθητών ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει τα 40.000» όπως χαρακτηριστικά είπαν . Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι στα 59 σχολεία ευθύνης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος τα κρούσματα σε μαθητές ξεπερνούν τα 220 την τρέχουσα βδομάδα, ενώ οι νοσούντες εκπαιδευτικοί τους 15 (την πρώτη μέρα ανοίγματος ήταν υπερδιπλάσιοι). Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι υπάρχει σχολείο με 37 κρούσματα σε μαθητές και 87 σε καραντίνα. 

 

Υπογράμμισαν ότι, παρά την ηρωική προσπάθεια των εκπαιδευτικών να κρατήσουν όρθια τα σχολεία, όσο παραμένουν σε ισχύ τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού, όπως το απαράδεκτο 50%+1 για το κλείσιμο τμήματος ή ο περιορισμός της καραντίνας σε 5 ημέρες, τα σχολεία θα μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης, εκτός και αν αυτός είναι τελικά ο στόχος της κυβέρνησης.  

 

Ανέδειξαν την έντονη δυσαρέσκεια των γονιών επειδή ή αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας απανωτά rapid test ή να στηθούν ατελείωτες ώρες στην ουρά για να τα πραγματοποιήσουν δωρεάν σε κάποια δημόσια δομή (αν τα καταφέρουν τελικά). Σε αυτό το σημείο τόνισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν οι δημόσιες δομές στους δήμους της περιφερειακής ενότητας Πειραιά για να εξυπηρετήσουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές, παρά το γεγονός ότι διατέθηκε και το Ναυτικό νοσοκομείο για τη διενέργεια τεστ, που αποτελεί θετική εξέλιξη με μεγάλη καθυστέρηση.  Διαφαίνεται εδώ η επιτακτική ανάγκη ελέγχου με κλιμάκια και ευθύνη του ΕΟΔΥ στα σχολεία και όχι εκτός αυτών.

 

Για το θέμα  των κενών οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και των γονέων σημείωσαν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν κενά  στο βασικό πρωινό πρόγραμμα σε διάφορες ειδικότητες, ενώ το ολοήμερο σε πολλά σχολεία υπολειτουργεί ή έχει ανασταλεί η λειτουργία του εντελώς. Επίσης, ανέφεραν ότι έχει παρατηρηθεί το γεγονός οι εκπαιδευτικοί της Παράλληλης Στήριξης να καλύπτουν κενά ακόμα και για μέρες, πρακτική για την οποία είναι κατηγορηματικά αντίθετοι.

 

Επεσήμαναν ότι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε συνδυασμό με την ελλιπή φοίτηση αυτήν την περίοδο των μαθητών, λόγω νόσησης ή λόγω ανασφάλειας των γονιών τους για τους όρους που άνοιξαν τα σχολεία, έχουν παγώσει ουσιαστικά την εκπαιδευτική διαδικασία.

 

 Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» ανέφερε ότι από τα στοιχεία που έχει συλλέξει από τις ίδιες τις 56 σχολικές μονάδες ευθύνης του συλλόγου πρέπει να καλυφθούν 26 ώρες στα Αγγλικά, 47 ώρες στη Θεατρική Αγωγή, 46 ώρες στη Μουσική, 112 ώρες στα Εικαστικά, 21 ώρες στη Γυμναστική, 6 ώρες στα Γαλλικά, 24 ώρες στην Πληροφορική, 2 κενά δασκάλων σε πρωινό και 10 ώρες δασκάλου σε ολοήμερο, 3 κενά νηπιαγωγείων, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι 44 επιπλέον ώρες που απαιτούνται στα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο, μία καινοτομία για την οποία η κυβέρνηση πανηγύριζε, αλλά ξέχασε στην πορεία να την υπερασπιστεί.

 

Τέλος, ανέφερε ότι διαλυτική είναι η κατάσταση και στην Ειδική Αγωγή με 7 τμήματα Ένταξης να απαιτούνται να στελεχωθούν με εκπαιδευτικούς στα δημοτικά και 1 στα νηπιαγωγεία. Επιπλέον, απαιτούνται 5 ειδικοί βοηθοί, ενώ όσον αφορά την Παράλληλη Στήριξη οι ανάγκες είναι 117 εκπαιδευτικοί (αριθμός που έδωσε η ίδια η διεύθυνση εκπαίδευσης για το σύνολο των σχολείων σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα και Πέραμα). Οι μόλις 3 προσλήψεις εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης στη ΔΙΠΕ Πειραιά για δημοτικά και νηπιαγωγεία στις 11 Γενάρη αποκαλύπτουν την πρόθεση της κυβέρνησης να μη στηρίξει τους μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες, που τόσο το έχουν ανάγκη λόγω πανδημίας.  Παρόμοια η κατάσταση στα 2 Ειδικά δημοτικά σχολεία και στο ένα Νηπιαγωγείου με την ανάγκη πρόσληψης ενός Κοινωνικού Λειτουργού, ενός Σχολικού Νοσηλευτή, ενός Ειδικού Βοηθού, 2 Ψυχολόγων, ενός Γυμναστή.

 

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας μαζί με το μέλος του Δ. Σ. του συλλόγου ανέφεραν: «Η κατάσταση έχει παρόμοια εικόνα και στα σχολεία της περιοχής μας με περίπου το 30 με 40% των μαθητών να απουσιάζουν, λόγω της δυναμικής εξέλιξης της πανδημίας. Ιδιαίτερα είναι έντονο το φαινόμενο στα νηπιαγωγεία, εξαιτίας ενός συνδυασμού φόβου, έλλειψης εμπιστοσύνης στην αποτελεσματικότητα των μέτρων ,αλλά και της τεράστιας ταλαιπωρίας που υφίστανται μαθητές και γονείς για την διεξαγωγή ελέγχων σε δωρεάν δομές».

 

Τόνισαν ιδιαίτερα πως τα κενά σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τις ουσιαστικές ανάγκες και ελλείψεις των σχολείων, μιας και αρκετά από αυτά είναι πάγιες ελλείψεις. Στηλίτευσαν την διαχειριστική λογική των υπηρεσιακών κενών σε επίπεδο «συνόλου ωρών» ή «πλεοναζουσών ωρών» αντίστοιχα, μιας και έτσι δε διαφαίνεται η έλλειψη γνωστικών αντικειμένων στην ολότητά τους.

 

Ζήτησαν να σταλεί έγγραφη και σαφή θέση στις σχολικές μονάδες σχετικά με τις αναπληρώσεις είτε μακροχρόνιων, είτε βραχυχρόνιων αδειών, μιας και οι ερμηνείες και οι αυθαιρεσίες προϊσταμένων πληθαίνουν με κύριο αντίκτυπο στους νεοδιόριστους συναδέλφους και αναπληρωτές, συγχέοντάς τους σκοπίμως πολλές φορές το εργασιακό ωράριο με το διδακτικό ή την ανάθεση διοικητικού με την ανάθεση εκπαιδευτικού έργου . Τόνισαν πως δε δέχονται την απαράδεκτη εργασιακή σύμβαση των τριμήνων και ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι λύση για την κάλυψη των κενών.

 

Ζήτησαν, τέλος, εξηγήσεις σχετικά με αιχμές που άφησε ο προϊστάμενος σχετικά με την ανάληψη εκπαιδευτικών καθηκόντων στο Ειδικό Σχολείο.

 

Στη συνέχεια εκπαιδευτικοί και γονείς ανέπτυξαν το διεκδικητικό πλαίσιο για τα παραπάνω ζητήματα που συνοψίζεται στα εξής:

 

·         Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Δήμων.

·         Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία σταθερά και περιοδικά και στοχευμένα εκτάκτως, όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων. Όλα τα απαραίτητα τεστ (rapid, PCR, κ.τ.λ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.

·         Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας , για να μην σμπαραλιάζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

·         Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία.

·         Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεση των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

·         Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας. Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς και για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους με πλήρεις αποδοχές.

·         Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν (10 ημερών), σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους.

·         Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

 

Κλείνοντας, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ζήτησαν από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης να τοποθετηθεί  εκτός των παραπάνω και στο ζήτημα του εγγράφου του ΥΠΑΙΘ που ζητάει από τις σχολικές μονάδες να καταγράψουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό  ΤΠΕ που διαθέτουν μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, που φορτώνει με επιπρόσθετη γραφειοκρατία τις σχολικές μονάδες, σε μια περίοδο που τα σχολεία προσπαθούν να σταθούν όρθια από την πανδημία.

 

Επιπρόσθετα, τόνισαν ότι απαιτούνται και εξειδικευμένες γνώσεις εκπαιδευτικού πληροφορικής για να ανταποκριθεί ένας διευθυντής/δντρια ή πόσο μάλλον μία προϊσταμένη νηπιαγωγός (απουσία εκπαιδευτικού πληροφορικής) στα τεχνικά χαρακτηριστικά και σε ορολογία των  ζητούμενων στοιχείων που πρέπει να καταγραφούν. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ανέφεραν ότι το έγγραφο συνοδεύεται και από απειλές ότι όσες σχολικές μονάδες δεν πραγματοποιήσουν την καταγραφή δε θα παραλάβουν νέο εξοπλισμό…

Απαίτησαν:

·         Να δώσει το ΥΠΑΙΘ όλο τον απαραίτητο χρόνο ώστε να είναι εφικτή η διαδικασία της καταγραφής με σωστό τρόπο.

·         Να διαθέσει το κατάλληλο προσωπικό σε επίπεδο Δ/νσης Εκπαίδευσης αλλά και σχολικής μονάδας (γραμματειακή υποστήριξη) ώστε η συγκεκριμένη καθώς και άλλες υποστηρικτικές εργασίες να μην επιβαρύνουν μόνιμα τους εκπαιδευτικούς.

·         Να ενισχύσει όλα τα σχολεία με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και εξοπλισμό, αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους. Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές.

Όσον αφορά το θέμα, τέλος, της καθυστερημένης απόδοσης μισθολογικών κλιμακίων βάσει προϋπηρεσίας και μεταπτυχιακών στη μισθοδοσία των αναπληρωτών ζήτησαν ενημέρωση, μια που υπάρχει δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των συναδέλφων, καθώς, όπως και οι ίδιοι αναφέρουν, στερούνται στην παρούσα φάση ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που θα τους διευκόλυνε να ανταποκριθούν πιο άνετα στην κάλυψη καθημερινών αναγκών.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης αρχικά ανέφερε ότι γνωρίζει πολύ καλά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά και να τηρηθούν τα πρωτόκολλα, γι’ αυτό σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται το προβάλλει.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Στο καίριο αίτημα της αραίωσης των τμημάτων, πατώντας σε υπαρκτά προβλήματα που οι διαχρονικές πολιτικές υποχρηματοδότησης για τη σχολική στέγη έχουν δημιουργήσει-επιλογή  που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ- απάντησε  ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες ούτε κτήρια και ότι η έλλειψη κτηριακών υποδομών στον Πειραιά είναι πολύ έντονη. Απέφυγε βέβαια να μας πει αν έχει κάνει ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση σε μία προσπάθεια συνεννόησης με τους δήμους, ώστε να εισηγηθεί κάτι αντίστοιχο στο Υπουργείο.

Όσον αφορά το ζήτημα των διαγνωστικών ελέγχων ανέφερε ότι η Διεύθυνση διαθέτει πληθώρα self test και ότι οι σχολικές μονάδες μπορούν με ευθύνη δικιά τους να φροντίζουν να τα παραλαμβάνουν, ώστε να τα δίνουν στους μαθητές σε περίπτωση κρουσμάτων σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Για τα άλλα είδη διαγνωστικών ελέγχων σημείωσε ότι υπάρχουν δημόσιες δομές που μπορεί ο γονέας ή ο εκπαιδευτικός να απευθυνθεί. Όταν οι εκπρόσωποι του υπενθύμισαν εκ νέου τις τεράστιες ουρές αναμονής, τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο ραντεβού κτλ. δε θέλησε να σχολιάσει κάτι παραπάνω.

Στο αίτημα για απρόσκοπτη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού από τον ίδιο ως αρμοδίου, ανέφερε ότι αναμένουμε την νέα τροπολογία. Όταν ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος τον πληροφόρησε για το πνεύμα της νέας τροπολογίας, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί, ότι δηλαδή πρόκειται για άκρως αντεργατικό νομοθέτημα, επέμεινε στην αρχική του τοποθέτηση.

Για το θέμα της κάλυψης των κενών (είχε προηγηθεί ενημέρωση για τον αριθμό των κενών και από υπάλληλο του τμήματος του ΠΥΣΠΕ) ανέφερε ότι η διεύθυνση δηλώνει όλα τα κενά. Ανάλογα με τις προσλήψεις στον Πειραιά και ιεραρχώντας τις ανάγκες προσπαθεί να καλύψει όσα μπορεί περισσότερα. Δήλωσε ότι οι δύο φάσεις προσλήψεων covid θα αξιοποιηθούν αρχικά για κάλυψη έκτακτων κενών για εκπαιδευτικούς που νοσούν και στη συνέχεια θα καλύπτουν γενικότερες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Τόνισε ότι δεν έχει υποδείξει καμία σύμπτυξη τμήματος, ενώ για τον τρόπο κάλυψης έκτακτων κενών στην κάθε σχολική μονάδα υπογράμμισε πως αποφασίζει ο σύλλογος διδασκόντων στην αρχή της χρονιάς πώς θα τα καλύψει.

Όταν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών τον ρώτησαν τι γίνεται στην περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμες ώρες και αν μπορεί ο σύλλογος διδασκόντων να αποφασίσει να σχολάσει νωρίτερα τα παιδιά απάντησε ότι αυτό πρέπει να μην επιλέγεται. Επέμενε ότι η σχολική μονάδα αναστέλλει λειτουργία άλλων δομών, όπως ενισχυτικές, πρωινή ζώνη και ολοήμερο. Ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε έδωσε οδηγία να απασχολούν οι εκπαιδευτικοί της Παράλληλης την τάξη, γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

Με άλλα λόγια και από τις απαντήσεις του διευθυντή φαίνεται ότι το μπαλάκι  των ευθυνών για τις τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καλείται να το αναλάβει το ίδιο το σχολείο με θύματα τα μορφωτικά δικαιώματα των ίδιων των  παιδιών και των υποστηρικτικών δομών όπως το Ολοήμερο. Τα ΔΣ των Συλλόγων Κερατσινίου-Περάματος και Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις που καταστρατηγούν εργασιακά δικαιώματα. Συλλογικά διεκδικούμε την κάλυψη όλων των κενών.

Για το ζήτημα της καταγραφής του τεχνολογικού εξοπλισμού ΤΠΕ που διαθέτουν οι σχολικές μονάδες είπε ότι είναι αναγκαία η καταγραφή, ωστόσο γνωρίζει τον γραφειοκρατικό φόρτο των διευθυντών και προϊσταμένων. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ενημερώσει το Υπουργείο  ότι για κάποια στοιχεία στην καταγραφή ενδεχομένως να χρειαστεί να δοθούν περισσότερες  διευκρινίσεις –απαντήσεις.

Τέλος, για το ζήτημα των μισθολογικών κλιμακίων απάντησε ότι έχει αποδοθεί το αντίστοιχο ΜΚ βάσει προϋπηρεσίας του κάθε συναδέλφου για την Α και Β φάση προσλήψεων, ενώ για τα μεταπτυχιακά αναμένεται πρώτα η γνησιότητα από τον ΔΟΑΤΑΠ και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και μετά συνεδριάζει το ΠΥΣΠΕ για τη συνάφεια.  Ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί ΠΥΣΠΕ την προσεχή βδομάδα και για όσα μεταπτυχιακά είναι αναγνωρισμένα θα. προχωρήσει η διαδικασία.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών εξέφρασαν μία αμφιβολία για το κατά πόσο έχει αναγνωριστεί η προϋπηρεσία όλων ή έστω της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων της Α και Β φάσης και δήλωσαν ότι θα επανέλθουν στο θέμα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι δύο φάσεις προσλήψεων εκπαιδευτικών που  προέβη το ΥΠΑΙΘ μέσα και τέλη Γενάρη και τοποθετήθηκαν στη ΔΙΠΕ Πειραιά, δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες σε γενική και ειδική αγωγή, ενώ η μία εξ αυτών επαναφέρει τον θεσμό των τρίμηνων συμβάσεων λόγω covid, που κουρελιάζουν εργασιακά δικαιώματα και υποβαθμίζουν τον επιστημονικό και παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι προσλήφθηκαν στη Διεύθυνση Πειραιά: 3 εκπαιδευτικοί πληροφορικής, 1 Εικαστικός, 4 Αγγλικών, 6 νηπιαγωγοί, 26 δάσκαλοι, 3 εκπαιδευτικοί Παρ/λης Στήριξης, 5 εκπαιδευτικοί Ε.Α στη Γενική Εκπαίδευση και στα Ειδικά Σχολεία, 23 Ψυχολόγοι, 1 Εργοθεραπευτής… Συνεχίζουμε τον κοινό αγώνα εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές για την υπεράσπιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, για τη λήψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία.

ü  Κλιμακώνουμε τη δράση μας με κύκλο Γενικών Συνελεύσεων και κλιμάκωση της πάλης με ορίζοντα 24ωρη Κλαδική Απεργία στο δεύτερο δεκαήμερο του Φλεβάρη.

Το Δελτίο τύπου υπογράφουν:

Οι ΣΕΠΕ Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Κορυδαλλού- Αγίας Βαρβάρας ,

Οι Ενώσεις Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Κορυδαλλού, Ε’ Γεωγραφικού Διαμερίσματος Πειραιά






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: