Τρίτη 19 Απριλίου 2022

ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Κινητοποίηση στο υπ. Παιδείας για μείωση της υποχρεωτικής διετούς παραμονής στον τόπο διορισμού

 Την άρση της υποχρεωτικής διετούς παραμονής των νεοδιόριστων στον τόπο διορισμού, ζήτησαν τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί με κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας που διοργάνωσαν ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, απαιτώντας εδώ και τώρα νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση.

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί ζητούν την τροποποίηση του άρθρου 42 του Ν. 4722/2020 έτσι ώστε «οι νεοδιοριζόμενοι μετά την υπηρέτηση τουλάχιστον ενός (1) έτους στην περιοχή διορισμού τους να θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης και απόσπασης σε άλλο ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ όπως και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί».

Παράλληλα, σημειώνουν μεταξύ άλλων πως η υποχρεωτική παραμονή για δυο χρόνια «έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διορίστηκαν το καλοκαίρι του 2021 και η περιοχή διορισμού τους βρίσκεται μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους, από την περιοχή ενδιαφέροντός τους, σε μια περίοδο μάλιστα που το κόστος διαβίωσης είναι τεράστιο, η ακρίβεια σε βασικά είδη συνεχίζεται και αυξάνεται και οι μετακινήσεις έχουν γίνει δυσβάσταχτες για τους όλους τους εργαζόμενους, πόσο μάλλον για τους εκπαιδευτικούς που μπορεί να εργάζονται σε παραπάνω από ένα σχολεία και μετακινούνται συνεχώς».

Αξιοσημείωτο ήταν και το δρώμενο που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο στο οποίο αποτυπώθηκε ο Γολγοθάς των νεοδιόριστων σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν το γεγονός ενώ η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας γνώριζε για την κινητοποίηση, δεν ήταν κανείς στο υπουργείο για να τους συναντήσει.
Ως σύλλογος βρεθήκαμε εκεί στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα. Αναδείξαμε συνολικά με χαιρετισμό το διεκδικητικό μας πλαίσιο.







Δεν υπάρχουν σχόλια: