Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

5 ΙΟΥΝΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΤΗΝ «ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ» ΜΕ ΔΥΣΟΣΜΙΑ, ΚΑΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ

 

5 ΙΟΥΝΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΤΗΝ «ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ»

ΜΕ ΔΥΣΟΣΜΙΑ, ΚΑΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ

        Οι γειτονιές μας κάθε χρόνο τιμάνε την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος βρωντοφωνάζοντας ότι δεν πάει άλλο με την βιομηχανική δραστηριότητα μέσα στον οικιστικό ιστό.

        Η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι στα σχολεία και στα σπίτια κυριολεκτικά κρατάμε κλειστά τα παράθυρα, αν και με καύσωνα, επειδή δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα.

Ποιος ξεχνάει τις λιποθυμίες μαθητών σε σχολεία της Δραπετσώνας;

Ποιος ξεχνάει τις μετρήσεις του Δημόκριτου που αποκαλύπτουν ότι ο αέρας που ανασαίνουμε έχει καρκινογόνες ουσίες, εξαιτίας των καζανιών της Oil One;

Ως εδώ!

Δεν ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας

μια ζωή με τον κίνδυνο του καρκίνου!

Δεν ανεχόμαστε την υποβάθμιση της ζωής και του περιβάλλοντός μας!

Η κατάσταση στην οποία έχουμε φτάσει έχει υπεύθυνους , οι οποίοι οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στον κερατσινιώτικο και δραπετσωνίτικο λαό:

·         Η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ και η Περιφερειακή αρχή Αττικής που στο όνομα της ανάπτυξης – πάντα για λογαριασμό των επιχειρηματιών-  προωθεί την επέκταση των δραστηριοτήτων της COSCO, νομιμοποιεί την παράταση για άλλα 20 χρόνια της άδειας λειτουργίας των καζανιών, ετοιμάζει Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων εκατοντάδων χιλιάδων τόνων στο Σχιστό για τα επόμενα 30 χρόνια, αποχαρακτηρίζει προστατευόμενες περιοχές στο όρος Αιγάλεω για να χτίσει βιομηχανικές μονάδες. Την ίδια ώρα που τσακίζει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, μας καταδικάζει σε μόνιμη φτώχια με λογαριασμούς ρεύματος-φωτιά….

 

·         Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή του. Με δική τους υπογραφή παρατάθηκε η λειτουργία των καζανιών, εκείνοι πρώτοι εισηγήθηκαν και υπέγραψαν τη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό.

 

 

·         Η Δημοτική αρχή Βρεττάκου στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα, που κοροϊδεύει τον λαό της περιοχής δημιουργώντας του αυταπάτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κανένα Δημοτικό συμβούλιο δεν έχει διαφωνήσει με την πολιτική που μας έχει φορτώσει όλα τα παραπάνω. Καρκίνο, σκουπίδια, δυσοσμία. Είναι ψεύτικο το δίλημμα ότι κάποια άλλη κυβέρνηση δεν θα έκανε τα ίδια. Τα ζήσαμε!!! Ποτέ δεν έχει διαφωνήσει με την πραγματική αιτία το προβλημάτων που ταλανίζουν την πόλη γιατί με αυτή συμφωνεί.

 

Στην πλάτη της ζωής μας και του περιβάλλοντος δεν θα ανεχτούμε την κοροϊδία κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών!

 

   

Ο αγώνας μας χρειάζεται να δυναμώσει, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Περιφερειακή και δημοτική αρχή έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και ισχυρίζονται ότι έχουν κάνει ό,τι απαιτείται εκ μέρους τους….

 

    Θα λέγαμε ότι είναι ανεπαρκείς, αν δεν ξέραμε καλά ότι είναι συνένοχοι!

 

Δεν πρόκειται, να τους κάνουμε την χάρη. Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί, κι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·         Να φύγουν τώρα τα καζάνια του θανάτου από τις γειτονιές μας. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις τους μακριά από κατοικημένες περιοχές, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.

·         Να αποδοθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων στο λαό της περιοχής, με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε αναψυχή, πολιτισμό, άθληση, υγειά. Καμία δραστηριότητα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, καμία ανταποδοτική λειτουργία άμεση ή έμμεση. Αποκλειστική χρηματοδότηση και συντήρηση της έκτασης και των υποδομών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·         Άμεσα μέτρα, στην πράξη και όχι στα χαρτιά, για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης (ΒΑΜΕ). Ενημέρωση των κατοίκων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, σχέδιο που αφορά Πυροσβεστική και Αστυνομία, διαθεσιμότητα υποδομών σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, εναλλακτικός δρόμος διαφυγής κ.λπ.

·         Όχι στην δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό. Ούτε σκέψη για εργοστάσιο καύσης.

   Να κλείσει τώρα ο ΣΜΑ στο Παλαιό Νεκροταφείο Περάματος  και ο ΣΜΑ του Πειραιά που λειτουργεί στο Σχιστό.

   Να καταργηθούν τα ανταποδοτικά τέλη. Καμιά επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

   Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

 

 

 

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: