Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΜΠΛΟΚ


 Πλημμύρισε το Σύνταγμα από χιλιάδες απεργούς δεκάδων κλάδων.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, απεργοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διατράνωσαν την απόφασή τους να μην αποδεχθούν τη σύγχρονη σκλαβιά, με όσους νόμους και διατάξεις κι αν την επικυρώσουν κράτος και κυβερνήσεις. Μαζί τους συναντήθηκαν με τις κοινές διεκδικήσεις φοιτητές, μικροί επαγγελματίες και γυναίκες. 

Με το μεγάλο τους συλλαλητήριο διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα Εργασιακά, στην κοροϊδία της κυβέρνησης με τις τριετίες, στην εγκληματική πολιτική που βουλιάζει δικαιώματα, ζωές και περιουσίες στη λάσπη.

Διεκδίκησαν Συλλογικές Συμβάσεις, ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, σταθερό ωράριο εργασίας, δουλειά με δικαιώματα. Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες από τις πλημμύρες και διεκδίκησαν άμεσες αποζημιώσεις στο 100%, έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, μέτρα ουσιαστικής στήριξής τους.

Από τα μεγάφωνα της πολύ μεγάλης συγκέντρωσης διαβάστηκε ο κατάλογος των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που προκήρυξαν απεργία, χτίζοντας το μέτωπο κόντρα στις συνδικαλιστικές δυνάμεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ που απέρριψαν την πρόταση για 24ωρη απεργία και προτίμησαν να ...συν-νομοθετούν με την κυβέρνηση, κάνοντας παρατηρήσεις και προτείνοντας βελτιώσεις στο νομοσχέδιο-έκτρωμα. 

«Το 8ωρο κερδήθηκε με αγώνες και με αίμα», υπενθύμισαν εργαζόμενοι και Συνδικάτα καταγγέλλοντας τις ρυθμίσεις που αντί να μειώνουν τον εργάσιμο χρόνο, αυξάνουν τις μέρες και τις ώρες δουλειάς για να αυγατίζουν τα κέρδη των επιχειρήσεων. 

«Με απλήρωτη εργασία και τσάκισμα μισθών χτίζονται τα κέρδη των αφεντικών», φώναξαν και διαμήνυσαν πως απορρίπτουν την πολιτική που τους στέλνει μέχρι τα 70 χρόνια στη δουλειά, που θέλει «να ζουν και να πεθαίνουν για τ' αφεντικά».

Παράλληλα, οι διαδηλωτές διαβεβαίωσαν πως έχουν ανοιχτό μέτωπο με την πολιτική που βουλιάζει συνολικά τη ζωή και τα δικαιώματά τους, γιατί τα θεωρεί «κόστος» που ζημιώνουν τα κέρδη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: