Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 6ου ΔΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ


 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ»

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Γ.Σ του ΣΕΠΕ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ» έχοντας λάβει γνώση για την κακόβουλη στοχοποίηση των συναδέλφων/-ισσών εκπαιδευτικών και της διευθύντριας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του σχολείου και μερίδας αυτών που υφίσταται κλιμακούμενη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δηλώνει τα εξής :

-Για όλους εμάς, είναι αυτονόητο ότι η σχέση εκπαιδευτικών & γονέων στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Συλλόγων Γονέων, θα πρέπει να διαπνέεται από κλίμα αγαστής συνεργασίας και  αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η αποδοχή των διακριτών ρόλων Συλλόγου Διδασκόντων -Συλλόγου Γονέων και του διοικητικού πλαισίου που ορίζει τη λειτουργία του σχολείου είναι η ελάχιστη προϋπόθεση προκειμένου η συνεργασία αυτή να είναι εφικτή.

-Η συστηματικά παρεμβατική στο εκπαιδευτικό έργο στάση, η κακοπροαίρετη πρόθεση, η στρεβλή, διακηρυγμένη  αντίληψη ότι η θέση του Συλλόγου Γονέων είναι εξ΄ ορισμού αντιπαραθετική προς το Σύλλογο Διδασκόντων (!), πρόσφατα αποτυπώθηκαν σε ένα ακραίο, πρωτοφανές στα σχολεία μας, συμβάν που «τραυμάτισε» βαθιά το παιδαγωγικό κλίμα, αλλά και την επαγγελματική υπόσταση των συναδέλφων.

-Προσχηματική ενημέρωση προς το σχολείο, απαίτηση να λάβει ο Σύλλογος Γονέων  ενημέρωση από τη διευθύντρια για ζητήματα που εμπίπτουν στο απόρρητο και σε λιγότερο από 24 ώρες κλήση της αστυνομίας με ανεπιβεβαίωτους, ψευδείς ισχυρισμούς οδήγησαν στο αδιανόητο ! Οι μαθητές εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική  τους ηρεμία , αντίκρυσαν ένστολους, πάνοπλους αστυνομικούς στην πόρτα, πλαισιωμένους από έναν μαινόμενο όχλο γονέων !

-Κανένα «αίτημα» αποκλεισμού μαθητή από τα σχολεία μας και μάλιστα με προφανή ρατσιστικά κίνητρα, με τον πιο ακραίο, βίαιο, κακοποιητικό τρόπο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό !

- Η συνεχιζόμενη και μετά το συμβάν κατασυκοφάντηση των συναδέλφων μας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος, δεν μπορεί πλέον να μένει αναπάντητη !

-Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τους εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια του σχολείου που τόσο παιδαγωγικά όσο και διοικητικά χειρίστηκαν άρτια και χωρίς την παραμικρή παράλειψη το συμβάν, έχοντας τόσο την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας , όσο και της αρμόδιας Συμβούλου Εκπαίδευσης όταν ζητήθηκε.   Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους που, παρότι από την ημέρα εκείνη τελούν υπό ψυχική και  εργασιακή εξουθένωση, εργάζονται άοκνα  και με κάθε πρόσφορο μέσο για να αποκαταστήσουν το παιδαγωγικό κλίμα στο σχολείο , «αγκαλιάζοντας», όπως έπρατταν πάντα, όλους τους μαθητές τους, χωρίς τον παραμικρό αποκλεισμό  !

- Καλούμε τη ΔΟΕ να προσφέρει πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη στους συναδέλφους !

Κερατσίνι 28-11-2023

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: