Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Όλοι και όλες συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των εργατικών σωματείων και φορέων το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 11.00πμ στην πλατεία Ηρώων για την έλλειψη υποδομών ΠΦΥ στο Πέραμα.

 

Κάλεσμα εργατικών σωματείων και φορέων για την κατάσταση της υγείας στον Δήμο Περάματος

 Όλοι και όλες συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των εργατικών σωματείων και φορέων το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 11.00πμ στην πλατεία Ηρώων.

 

Την Παρασκευή 19/01 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων, ύστερα από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, για το ζήτημα της υγείας στο Δήμο Περάματος όπου έγινε συζήτηση για τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν λόγω της χρόνιας κρατικής υποχρηματοδότησης και απαξίωσης της δημόσιας υγείας και των αναγκών που απορρέουν από την αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας εντός της λιμενικής ζώνης αλλά και των αναγκών του λαού στην περιοχή του Περάματος συνολικά.

Σε συνέχεια της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος τη Δευτέρα 22/01 όπου τα σωματεία και φορείς καταθέσαμε υπόμνημα και καταφέραμε να αποσπάσουμε δέσμευση για συζήτηση του θέματος της υγείας σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 30/01/2024 στην οποία τελικά πάρθηκε ομόφωνη απόφαση  σύμφωνα με τα αιτήματα των συνδικάτων.

 

Το θέμα της υγείας μας αφορά όλους γι΄ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες να παλέψουμε για:

 

·                 Την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του πρώην Σταθμού Πρώτων Βοηθειών-Κέντρου Υγείας της Ν/Ζώνης, ως σύγχρονο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, με πλήρεις υποδομές και προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών όλων των εργαζομένων εντός της Λιμενικής Ζώνης, αλλά και των λαϊκών αναγκών του αστικού ιστού πέριξ του λιμανιού.

·                 Την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον Δήμο με το όλο το αναγκαίο, μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικό προσωπικό (ιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) και τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό και λοιπό εξοπλισμό.

·                 Την πλήρη κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη αυτών των αναγκών

 

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή:

 Þ Στην κινητοποίηση των εργατικών σωματείων και φορέων το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 11.00πμ στην πλατεία Ηρώων.

 -Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής & Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος

-Εργατικό Κέντρο Πειραιά

-ΕΝΕΔΕΠ

-Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών

-Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος

-ΕΛΜΕ Πειραιά

-Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ»

-Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Περάματος

-Σύλλογος Γυναικών Περάματος «Η ΕΣΤΙΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ»

-Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά

-Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεταξά

-Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά

-Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής

-Σύλλογος Ικαριωτών Περάματος και γύρω Δήμων «Ο ΙΚΑΡΟΣ»

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: