Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ / ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.


 «Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, η οργή μεγαλώνει. Διπλά στους συγγενείς των 57 νεκρών, η χώρα παρέλυσε για να κάνει ξεκάθαρο πως η οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης δε θα περάσει, κανένας δε θα μείνει ατιμώρητος, απαιτώντας να υπάρξει άμεση απόδοση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα.

Καμία συγκάλυψη, κανένα κουκούλωμα που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι ανεκτό!

Η σημερινή απεργία έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή του λαού. Το νέκρωμα εργοστασίων και χώρων δουλειάς, η μεγάλη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη κινητοποίηση γιατί το ποτήρι έχει ξεχειλίσει στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς.

Συνεχίζουμε! Η απεργία με αριθμό απεργιακών αποφάσεων-ρεκόρ των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, των εκατοντάδων συνδικάτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι σταθμός. Σταθμός μεγάλου αγώνα και σταθμός νέας κλιμάκωσης.

Κλιμάκωση που έρχεται με τις καθημερινές κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για την προστασία του δικαιώματος της εργασίας, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Κλιμάκωση με νέα απεργία στις 17 Απρίλη.

Με τη δράση μας να γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης όλων αυτών που τρέμουν τους αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση, που αμφισβητούν την πολιτική του κέρδους, των πολέμων, της εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις, την "δημοσιονομική ισορροπία" της φτώχειας για τους πολλούς.

Σε αυτούς τους αγώνες μπορούν και είναι ανάγκη να συναντηθούν οι εργαζόμενοι μαζί με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, με τους φοιτητές και τους μαθητές, ενάντια στους κοινούς τους εχθρούς, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους».






















Δεν υπάρχουν σχόλια: