Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ



Το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, έκρινε παράνομη την απεργία της Τρίτης,  ενώ η εταιρία  ΣΤΑΣΥ, με πρόσχημα οι εργαζόμενοι  να σεβαστούν την απόφαση του δικαστηρίου, άμεσα τους απειλεί ότι σε όποια άλλη περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος, δηλαδή απολύσεις, και επιτάξεις.  Ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό ,ΗΣΑΠ, Τραμ), τις τελευταίες ώρες δε, έχει επιπλέον ξεσπάσει μετωπική κόντρα λόγω της εισαγγελικής παρέμβασης.

Κοινό μέτωπο απέναντι στην κυβερνητική αυθαιρεσία, τη μη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη μη ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των εταιρειών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς αποφάσισαν με κοινή σύσκεψη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα Σωματεία εργαζομένων στο μετρό Σ.Ε.Λ.Μ.Α. - Σ.Η.Α.Μ.,  κάνουν λόγο για εξαθλίωση «οικονομική και εργασιακή», για «κατάργηση και των τελευταίων κεκτημένων (δικαίωμα στην απεργία και ΣΣΕ), καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για “πόλεμο λάσπης”, και διοχέτευση ψευδών στοιχείων στα Μ.Μ.Ε., με στόχο την υπονόμευση του  αγώνα τους.

Τα δύο σωματεία αγωνίζονται ενάντια στις μειώσεις  προσωπικού, στις  μετατάξεις και απολύσεις, στις μειώσεις των μισθών τους, στην οικονομική και εργασιακή εξαθλίωση  ενώ υπερασπίζονται τις δημόσιες ποιοτικές συγκοινωνίες.



Το δσ του συλλόγου μας καταγγέλλει  την προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταφορών να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων στις μεταφορές.



Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.



Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών.



Τετάρτη  στις 5.30 π.μ. ενισχύουμε την περιφρούρηση στο αμαξοστάσιο (Κηφισού 94, Σεπόλια) και συμμετέχουμε  στην αυριανή απογεματινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 17.00'μ.μ. στο ίδιο μέρος.



                                                          Για το Δ.Σ.

ploumpidis-SFRAGIDA    Ο  Πρόεδρος                                              Ο  Γραμματέας









Σταύρος Καλλώνης                                     Βασίλης Βατίστας


Δεν υπάρχουν σχόλια: