Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ


   Μέρες χούντας θυμίζει η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που έδειξε το κυνικό αντεργατικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίταξη των απεργών του ΜΕΤΡΟ. Στόχος της είναι να σκύψουν το κεφάλι μπροστά στο φόβο της απόλυσης για να γίνουν  «παράδειγμα» προς αποφυγή για όλους όσους θέλουν να παλέψουν πραγματικά ενάντια σε αυτή την πολιτική, που θέλει όλους τους εργάτες και εργαζόμενους δούλους, με μισθούς - ψίχουλα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις.                
    Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες. 
   Ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Γιατί είναι αγώνας ενάντια στις μειώσεις μισθών και τη λιτότητα, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν αφήνοντας τους εργαζόμενους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία. 

    Γιατί είναι αγώνας για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικά συγκοινωνιών που όπως η παιδεία, η υγεία, η ασφάλιση ξεπουλιούνται και εμπορευματοποιούνται, αγώνας για την υπεράσπιση τoυ δικαιώματος στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. 
 Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα (απειλές, δικαστικές αποφάσεις, ψέματα και συκοφαντίες) προσπαθεί να σπάσει τον αγώνα αυτό. Χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ προσπαθεί με τον «κοινωνικό αυτοματισμό» να στρέψει τους εργαζόμενους ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Την πρακτική «του διαίρει και βασίλευε» την ξέρουμε, την αναγνωρίζουμε και την απορρίπτουμε. Εξάλλου, αν πράγματι τους ενδιέφερε η ταλαιπωρία των επιβατών, δε θα μείωναν τα δρομολόγια και δε θα αύξαναν τα εισιτήρια, κάνοντας τα Μ.Μ.Μεταφοράς, πολυτέλεια για την εργαζόμενη πλειοψηφία!
  Ο αγώνας των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και στις συγκοινωνίες μας αφορά όλους και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. 
  Η επόμενη περίοδος είναι κρίσιμη για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε να μας «κατασπαράζουν» έναν έναν. Δεν πρέπει να περιμένουμε «ήσυχα» να έρθει η σειρά μας.

   Απέναντι στο μέτωπο   κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ- επιχειρηματιών, που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους, συντρίβοντας κάθε δικαίωμα πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και η κυβέρνηση που την εφαρμόζει.


Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών .

Κανένας μόνος του-Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!                                             Για το Δ.Σ.

 Ο  Πρόεδρος                                        Ο  ΓραμματέαςΣταύρος Καλλώνης                            Βασίλης Βατίστας
Δεν υπάρχουν σχόλια: