Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΞΩ Η ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Στις 25 Ιούνη 2010 η Σκοπευτική Εταιρεία, με τις πλάτες της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης, προχώρησε στην πρωτοφανή ενέργεια να κλείσει με λουκέτο τα σχολεία που βρίσκονται στην οδό Ηρώς Κωνσταντοπούλου στην Καισαριανή! Η ενέργεια αυτή στηρίχτηκε σε απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων του 1995 (!), που δικαίωσε τις απαιτήσεις της για υπέρογκα (ανείσπρακτα για την εταιρεία!) μισθώματα, θεωρώντας την ακόμα ιδιοκτήτρια της γης στην οποία χτίστηκαν τα δημόσια αυτά σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια)! Να σημειωθεί ότι το 1930 είχαν παραχωρηθεί στη Σκοπευτική Εταιρεία 710 στρέμματα στην περιοχή αυτή (!) και, κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος, με διάφορα μετέπειτα νομοθετήματα υποτίθεται ότι είχε τακτοποιηθεί, τελικά ή μερικά, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γης πάνω στην οποία χτίστηκαν τα αναγκαία για την περιοχή σχολεία.
Σ’ αυτό το περιστατικό στηρίζεται  η  με κατασκευασμένα περιστατικά δίωξη , κατά του τότε προέδρου του σωματείου εργαζομένων του δήμου Καισαριανής, Βαγγέλη Πλυτά, που έσπευσε τότε στο χώρο. Η δίκη έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 6-2-2013.
Είναι προφανές ότι η Σκοπευτική δεν το βάζει κάτω, θα ασκήσει και «νομική τρομοκρατία», προκειμένου να οικειοποιηθεί το φιλέτο που λέγεται Σκοπευτήριο (ένας από τους σπάνιους πια ελεύθερους χώρους λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας …)!
 Οι αγώνες του λαού της Καισαριανής, δεν ποινικοποιούνται! Δεν μας τρομάζουν!
Η απαράδεκτη αυτή  ενέργεια της Σκοπευτικής δείχνει με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι ιδιώτες και δημόσια παιδεία δεν πάνε μαζί. Αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που τόσα χρόνια κώφευαν στα αιτήματα των μαζικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής για σχολεία με πλήρη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους. Στιγματίζει το ρόλο της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης, που γίνεται θεματοφύλακας των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και καταπατά ακόμα κι αυτό το δικαίωμα των παιδιών του ελληνικού λαού για δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Επισημαίναμε τότε στο με αριθμό πρωτ. 44/29 Ιουνίου2010 έγγραφό μας ότι:
  • σε παράπλευρο χώρο στεγάζονται το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής «Ρόζα Ιμβριώτη»
  • και το αντίστοιχο Νηπιαγωγείο, για τα οποία ο Σύλλογός μας ζητάει χρόνια τώρα το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της αντίστοιχης γης, την οποία επίσης θεωρεί δική της η Σκοπευτική.
  • αποτελεί πραγματική βεβήλωση των εκατοντάδων νεκρών που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο την περίοδο 1940 – 1945, το γεγονός ότι μια ιδιωτική εταιρεία διεκδικεί τον ιερό αυτό τόπο!
Κυρίες, κύριοι, φτάνει πια η κοροϊδία. Προχωρήστε τώρα στις ανάλογες ενέργειες, ώστε:
·  Να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας όλων των σχολείων. Να φύγει τώρα η Σκοπευτική Εταιρεία από το Σκοπευτήριο. Ο χώρος και τα σχολεία να περάσουν στο Δημόσιο και στον Καισαριανώτικο λαό.
·  Να γίνει επιτέλους σεβαστή η ηρωική ιστορία του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, πρωτίστως με την απομάκρυνση της Σκοπευτικής Εταιρείας από τον ιερό τόπο του θυσιαστηρίου και κατόπιν την απόδοση των ανάλογων τιμών από δήμο και πολιτεία.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει την κατασκευασμένη  δίωξη εναντίον του πρώην προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων του δήμου Καισαριανής Βαγγέλη Πλυτά,  σε μια περίοδο έξαρσης  του αυταρχισμού  και της ποινικοποίηση των αγώνων.
Για το Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος                                                Ο  Γραμματέας

Σταύρος Καλλώνης                                       Βασίλης Βατίστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: